MODELUL nemtesc! Masinile de politie din Romania vor arata fix ca si cele din Germania. Primele autospeciale cu noua colantare au intrat, deja, in dotarea unor IPJ-uri din tara

Imaginea Politiei Romane va fi improspatata, in perioada urmatoare, prin schimbarea look-ului autospecialelor de interventie si de patrulare, care vor arata fix ca si cele din tara prietena Germania.


Modelul nemtesc, in ceea ce priveste noul design al masinilor de politie, se pare ca l-a sedus pe ministrul de Interne, Marcel Vela, care i-a facut o surpriza presedintelui Klaus Iohannis si a decis renuntarea la designul clasic al autospecialelor mioritice, urmand ca pe strazi sa fie vazute noile modele, colantate dupa grafica intalnita pe arterele rutiere din Germania.

Ministerul Afacerilor Interne va plati in total 100 de milioane de euro (483 de milioane de lei) pentru cele 6.744 de automobile contractate de la uzina Dacia din Mioveni, dar si doua exemplare Dokker produse in Maroc.

Autospeciale noi, Dacia Logan, vor fi repartizate structurilor de ordine publica si rutiera, din toata tara, atat la politia urbana, cat si la politia rurala. Toate masinile au dotari speciale: sisteme acustice si vizuale de avertizare, alte dispozitive pentru indeplinirea misiunilor si sunt colantate dupa noua grafica.

Cele 3.360 de berline Dacia Logan si 3.382 SUV-uri Duster vor fi livrate treptat de compania detinuta de Renault Group, primele unitati fiind distribuite la inspectoratele de politie din tara. Ca urmare a contractului cu MAI, Automobile Dacia SA nu numai ca a reusit sa treaca peste criza pandemica, dar a si avut o crestere cu 43%, fata de anul trecut, la modelul Logan.

Se pare ca patriotismul local al ministrului Marcel Vela se manifesta si in cadrul operatiunii de schimbare a imaginii Politiei Romane, astfel ca, de astazi, 13 autospeciale noi au intrat in dotarea politistilor de la IPJ Caras-Severin. (V.E.)

Leave a Reply