Spitalul “Victor Babes” din Timisoara nu mai are locuri libere pentru pacientii infectati cu Covid-19. O unitate mobila de terapie intensiva a ISU Timis va fi amplasata in curtea spitalului

Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara, cea mai mare unitate medicala din vestul tarii dedicata tratarii bolnavilor de COVID-19, nu mai are locuri libere pentru pacientii infectati cu virusul SARS-CoV-2, a anuntat, astazi, medicul Virgil Musta, sef de sectie la acest spital.


“Toate acestea se datoreaza si faptului ca o parte dintre concetateni nu repecta nicio regula, dand crezare fake news-urilor, teoriilor conspiratiei sau falselor indemnuri la libertate”, afirma Virgil Musta.

Medicul subliniaza ca “fiecare este liber sa faca ce vrea cu viata si sanatatea lui, pana in punctul in care pui in pericol sanatatea celorlalti”.

In aceste conditii, s-a solicitat ISU Timis amplasarea unei unitati de terapie intensiva mobila in curtea spitalului, incepand de astazi, 17.07.2020, unitate care a fost repartizata Timisului, cu o zi in urma, de catre Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul MAI, pentru coordonarea eficienta a interventiilor privind cazurile de imbolnavire cu noul coronavirus SARS CoV-2.

Astfel, autospeciala de terapie intensiva va fi amplasata la Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes” din Timisoara, urmand ca in cursul serii sa inceapa activitatea de operationalizare a acesteia.

Pe langa cele 12 paturi, autospeciala este dotata cu toate echipamentele necesare pentru o sectie de terapie intensiva, respectiv ventilatoare, monitoare si injectomate”, ne-a transmis Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

In perioada de varf a pandemiei din martie-aprilie, intreg Spitalul Victor Babes a fost transformat in Spital COVID, astfel incat toti pacientii care erau internati cu alte boli au fost transferati la alte spitale, iar acolo s-au reorganizat fluxurile necesare si s-a adaptat intreaga capacitate pentru a primi si trata numai pacienti COVID. In acele conditii, am avut o capacitate de 240 paturi pe sectie si 12 paturi pe terapie intensiva. (G.G.)

Leave a Reply