Administratorul firmei abonate la SF-urile comunei Sag sare in apararea primarului Flavius Rosu. “Studiul initial prevedea o piata agroalimentara de 400.000 de lei!”. VEZI cum s-a ajuns la cele 4 tarabe

Subiectul pietei agroalimentare din Sag, care a costat de sase ori mai putin decat studiul de fezabilitate realizat de firma SC Euroengineering Timisoara SRL-D, i-a deranjat atat de tare pe edilii sageteni, incat i-au solicitat pana si administratorului firmei care a incasat peste 6.000 de euro pentru proiect, sa preia cuvantul si sa dezminta evidenta.


Astfel, intr-un comentariu la articolul cu cele patru mese, supranumite piata agroalimentara din Sag, Tudor Cosmin, baiatul simpatic cu mare trecere in PSD, ne-a lamurit cum sta treaba cu piata.

Initial studiul in prima varianta realizata, prevedea o piata agroalimentara cu structura metalica, grupuri sanitare, spatiu exterior etc. O varianta ce ar fi avut suma de investitie de peste 400.000 lei plus tva. Consiliul local nu a accept acesta varianta din lipsa fondurilor si s-a solicitat o a doua varianta mai ieftina.

A doua varianta este mai simpla fara pereti perimetrali si realizata pe structura de lemn fara alte facilitati, investitie ce are o suma estimata de 130.000 lei. Dar nici acesta nu a primit votul Consiliului Local.

Cum a spus inainte dl. Primar achizitia acestor mese nu are nici o legatura cu proiectul mai sus mentionat.

Gradinita de ce se aminteste tot in acest articol mincinos se refera la o gradinita ce a obtinut o finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala. Ministerul Dezoltarii finanteaza executia lucrarilor si intocmirea proiectului tehnic.

Cheltuieliile privind studiu de fezabilitate, plata avizelor, consultantei, dirigintiilor de santier si taxa ISC intra in atributia UAT. Aceste cheltuieli ar fi trebuit aprobate si suportate de Comuna Sag printr -o Hotarare de Consiliu Local privind cota de cofinantare. Acesta Hotarare privind cota de cofinantare nu a primit votul Consiliului Local, astfel finantarea s-a pierdut”, precizeaza Tudor Cosmin.

Inainte de aceasta interventie, primarul Flavius Rosu a catalogat subiectul pietei agroalimentare ca fiind o mizerie si a dezvaluit electoratului ca, daca-l voteaza pentru un nou mandat, il va recompensa cu piata adevarata, in valoare de 130.000 de lei.

“Circula o noua mizerie pe grupurile de facebook. Legata de costurile meselor pentru piata agro de langa stadion. Piata proiectata nu are nicio legatura cu mesele respective, este un alt proiect. Adevarul este acesta: suma platita a fost de 4.800 de lei. Aceste mese au fost confectionate pentru a avea o varianta de urgenta pentru producatori. Pana la amenajarea unei piete adevarate, asa cum am dorit initial, dar nu a mai fost bugetata de Consiliul Local Sag. ACEA piata urma sa coste aproximativ 130.000 de lei. Dar nu a fost pusa in practica. Poate cu viitorul consiliu vom reusi!”, promite Flavius Rosu. (Mara Ion)

Leave a Reply