Vrei sa devii POLITIST? Astazi au inceput inscrierile la Academia de Politie. Cererile se depun, in perioada 17-27 iulie, la sediul IPJ-urilor pe raza carora isi au domiciliul candidatii

Astazi au inceput inscrierile la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti, candidatii urmand sa completeze cereri-tip la inspectoratele judetene de politie pe raza carora domiciliaza, pana in 27 iulie, iar depunerea dosarelor avand ca termen limita data de 4 august.


Potrivit informatiilor publicate de MAI, pentru admiterea 2020 la Academia de Politie sunt disponibile 588 de locuri, din care 100 cu taxa (Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative /Drept/ invatamant la distanta).

In vederea constituirii dosarului de recrutare, candidatii depun documentele solicitate pana la data de 4 august 2020. Tot pana la aceeasi data, se va realiza evaluarea psihologica a candidatilor la unitatea de recrutare, conform planificarii. Avizul psihologic va fi introdus in dosarul de recrutare de catre compartimentul de specialitate.

In vederea participarii la concursul de admitere, candidatii sunt obligati sa achite o taxa de inscriere la concurs (450 lei, potrivit regulamentului aprobat la inceputul anului).

Sunt scutiti de plata taxei: orfanii de unul sau ambii parinti; cei care provin din casele de copii sau din plasament familial; copiii personalului didactic sau didactic auxiliar, in activitate sau pensionati; copiii personalului M.A.I., in activitate / pensionat/ decedat; copiii functionarilor publici cu statut special din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in activitate, pensionati sau decedati (numai pentru candidatii la specializarea Penitenciare), candidatii proveniti din sistemul de protectie sociala.

Taxa de inscriere la concurs se achita de catre candidatii declarati apt psihologic, in perioada 28 iulie – 7 august 2020 (data operatiunii bancare), potrivit precizarilor publicate pe site-ul oficial al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, la sectiunea Admitere.

Proba eliminatorie de evaluare a performantei fizice va avea loc in perioada 24 – 29 august 2020, iar proba de evaluare a cunostintelor intre 1 – 2 septembrie 2020. Ambele probe vor avea loc la centrele zonale de selectie, potrivit arondarii unitatilor de recrutare.

Repartizarea si planificarea pentru sustinerea probelor se realizeaza de catre Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” si sunt aduse la cunostinta candidatilor, in timp util, prin postarea acestora pe site-ul oficial al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, precum si al celorlalte centre zonale de selectie.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunostinta candidatilor prin afisare pe site-ul oficial al Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, pana la data de 26 septembrie 2020.

Activitatile organizate in vederea recrutarii si selectiei candidatilor vor fi desfasurate cu respectarea tuturor masurilor de prevenire a potentialelor imbolnaviri cu SARS-CoV-2 in randul candidatilor si a personalului implicat”.

Durata studiilor de licenta pentru invatamantul universitar din domeniul stiinte militare, informatii si ordine publica este de 3 sau 4 ani, in functie de arma sau serviciul si specialitatea. (V.E.)

 

One thought on “Vrei sa devii POLITIST? Astazi au inceput inscrierile la Academia de Politie. Cererile se depun, in perioada 17-27 iulie, la sediul IPJ-urilor pe raza carora isi au domiciliul candidatii

  1. Pentru de ce mai tinerilor sa va înscrieti la Academia de politie , sa stati acolo 4 ani , când puteti sa intrati în poliție cu 10.000 euro cum s-a intrat de 25 de ani încoace.Ia pune-tii voi pe babacii sa strângă bănutii si voi stati până atunci prin baruri , la păcănele , că nu are rost să vă bateti capul.Oricum politistii cu scoală nau nici o valoare în fata factorului politic. Hai pa si la bună vedere că se poate și așa.

Leave a Reply