APEL. Directia pentru Protectia Copilului Timis anunta ca obiectivul acestei perioade este “0 cazuri de imbolnaviri cu Covid-19” si roaga apartinatorii sa ajute la protejarea celor aproape 1000 de persoane institutionalizate

Data fiind situaţia de criza existenta la nivel naţional, cu zile in care, din pacate, numarul cazurilor de infectare cu noul coronavirus SARS – CoV-2 este din ce in ce mai mare, este important sa continuam sa punem un accent crescut pe tot ceea ce inseamna preventie si siguranta, cu atat mai mult cu cat, in cele 16 centre rezidentiale aflate in structura DGASPC Timis, sunt ocrotiti aproape 1000 de beneficiari – copii si persoane adulte cu dizabilitati, respectiv persoane varstnice cu nevoi speciale si cu diverse comorbiditati.


Din fericire, data fiind responsabilitatea de care am dat dovada cu totii in aceasta perioada (angajati si beneficiari, deopotriva), dar si masurile de preventie si de siguranta luate in cadrul DGASPC Timis si in centrele rezidentiale, pana in prezent, niciun beneficiar al acestor centre nu a contactat COVID-19, siguranta acestor persoane reprezentand un aspect extrem de important pentru noi.

Dat fiind faptul ca pericolul nu a trecut si ca aceasta perioada dificila, cu norme si masuri de siguranta, unele chiar limitative, continua, este important sa actionam chiar si cu mai multa prudenta, obiectivul ramanand acelasi: 0 cazuri de imbolnavire cu COVID-19 in randul beneficiarilor din cadrul centrelor.

In acest sens, facem apel la toti apartinatorii care doresc sa mentina legatura cu adultii sau cu copiii din centrele noastre rezidentiale sa ne sprijine in continuare, sa ne ajute sa-i protejam pe cei dragi lor si sa respecte, prin urmare, toate normele si masurile de siguranta stabilite la nivelul fiecarui centru.

Totodata, apartinatorii care doresc sa ia legatura cu un membru al familiei internat intr-un centru sunt rugati sa contacteze, in prealabil, seful centrului rezidential respectiv, care le va oferi informatiile necesare si va face toate demersurile necesare in acest sens.

Multumim tuturor pentru intelegere si pentru ca, impreuna, facem tot posibilul ca sa depasim, cu bine, aceasta perioada grea. (I.P.)

 

Leave a Reply