Viceprimar PNL din Timis, gasit incompatibil de ANI. “A exercitat simultan functia publica si calitatea de comerciant persoana fizica”

Cu doar doua luni inainte de alegerile locale, Agentia Nationala de Integritate a scos din jocul electoral un potential candidat liberal la functia de primar al unei localitati din Timis.


Adrian Budur, viceprimarul comunei Dudestii Noi, a fost gasit in stare de incompatibilitate cu functia pe care o detine, iar motivele au fost anuntate, in data de 17 iulie, pe pagina de internet a institutiei.

“In perioada mandatului de ales local 2016-2020, a exercitat simultan functia de viceprimar si calitatea de comerciant persoana fizica (titular intreprindere individuala), entitate prin care a realizat venituri din cultivarea cerealelor si din arenda, in suma totala de 133.037 lei”, au stabilit inspectorii de integritate, cu mentiunea ca Adrian Budur a incalcat dispozitiile art. 87 din Legea nr. 161/2003.

Paradoxal, viceprimarul din Dudestii Vechi, care este si presedintele organizatiei PNL locale, si-a infiintat PFA-ul cu care a “fortat” incompatibilitatea cu numai doua luni inainte de alegerile locale.

Acesta a declarat ca n-a stiut ca ar putea fi incompatibil, mai cu seama ca toti cei pe care i-a consultat nu l-au avertizat ca ar fi vreun pericol. In noiembrie 2017, data declansarii controlului ANI, cand s-au solicitat documente publice, primarul localitatii, Bono Cucalan, fost director de marketing la Fabrica de Bere “Timisoreana” si participant activ la privatizarea acestei fabrici, a declarat pentru Renasterea banateana, ca viceprimarul a fost reclamat de un conslier local.

“Un <prieten> din consiliul local i-a facut viceprimarului o reclamatie la ANI. Noi am primit o instiintare de la ANI, acum cateva zile, am transmis catre ANI toate documentele solicitate si acum asteptam sa vedem ce spune ANI. Eu acum am aflat, nici viceprimarul nu a stiut daca este sau nu in incompatibilitate”.

Cu siguranta, viceprimarul va contesta in instanta decizia ANI, pentru a-si convinge sefii din PNL sa-l mai arunce o data in valtoarea campaniei electorale. (Mara Ion)

Sursa foto: captura TVR Timisoara

Leave a Reply