BREAKING. Romania va primi 79,9 miliarde de euro de la UE pentru repornirea economiei. “Dupa patru zile si patru nopti de negociere, am obtinut o suma impresionanta”, a anuntat presedintele Klaus Iohannis

Romania va beneficia de mai mult de 10 la suta din totalul fondurilor europene alocate pentru repornirea economiei Uniunii Europene, dupa pandemia de coronavirus. Pachetul european este in valoare totala de 750 de miliarde de euro, iar Romania va primi 79,9 miliarde de euro.


Tocmai s-a incheiat Consiliul European si am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru Romania.

Iata ca, dupa discutii foarte complicate, dupa negocieri foarte complicate, dupa patru zile si patru nopti de negociere, am obtinut pentru Romania o suma impresionanta – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum sa trecem la etapa urmatoare.

Vom folosi aceasta suma de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura in Romania, pentru a construi spitale, scoli, pentru a moderniza marile sisteme publice.

Este, de asemenea, foarte important de stiut ca o parte semnificativa din acesti bani va fi folosita pentru relansare, pentru revigorare economica.

Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune in practica, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucram impreuna cu Guvernul, deja, din ianuarie, si in cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregatiti sa incepem implementarea, iar, pe de alta parte, lucram de-o vreme buna, deja, la planul national de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economica”, a declarat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. (M.I.)

Leave a Reply