Traficant de cannabis saltat de mascati, dupa o perioada in care procurorii DIICOT l-au lasat sa-si vanda marfa pentru a strange probe

Un traficant de droguri de risc a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, dupa o monitorizare de cateva luni in care a fost lasat sa-si vanda marfa pentru ca anchetatorii sa stranga cat mai multe probe impotriva sa.


Inculpatul T.E., in varsta de 26 de ani, este o persoana cunoscuta organelor de urmarire penala ca avand preocupari infractionale pe linia traficului de droguri si consumului de droguri, inca din cursul anului 2018, cand, in urma unui accident rutier, a fost transportat la spital, unde in urma investigatiilor medicale efectuate s-a constatat ca acesta consumase cocaina.

La sfarsitul anului 2019, dupa procesul de recuperare medicala, inculpatul T.E. a reluat activitatea infractionala pe linia traficului de droguri, detinand si vanzand, atat droguri de risc, cat si produse psihoactive.

In cauza s-a stabilit faptul ca, in perioada 2019 – 2020, inculpatul T.E. a comercializat droguri de risc (cannabis) si produse susceptibile de a avea efecte psihoactive catre consumatori de pe raza municipiului Suceava.

La data de 23.07.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Suceava si cu luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava, au efectuat doua perchezitii domiciliare, in urma carora au fost ridicate recipiente, pungi si plicuri continand fragmente vegetate susceptibile a fi substante cu efect psihoactiv, comprimate medicamentoase, un cantar electronic, telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, sume de bani in lei si valuta, precum si inscrisuri.

Inculpatul este acuzat de savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc, in forma continuata, efectuarea, in mod neautorizat si fara drept, de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, in forma continuata si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

In cursul zilei de astazi, T.E. urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile. (V.E.)

 

 

Leave a Reply