Detinuti eliberati din inchisoare “in mod eronat”! Au fost reincarcerati pentru continuarea executarii pedepselor, iar ANP a dispus o ancheta

Doua persoane puse in libertate eronat miercuri de Penitenciarul Bucuresti-Jilava au fost reincarcerate, iar conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) a dispus efectuarea de verificari.


“Penitenciarul Bucuresti-Jilava a pus in libertate, miercuri, in mod eronat, inainte de expirarea duratei pedepsei privative de libertate, doua persoane condamnate.

Sesizata in timp scurt, eroarea functionarilor responsabili cu gestionarea documentelor de evidenta a fost notificata structurilor MAI, in vederea acordarii de sprijin pentru localizarea si reincarcerarea celor doua persoane.

In jurul orei 23, acestea au fost identificate si conduse la Penitenciarul Bucuresti-Jilava, pentru continuarea executarii pedepsei”, potrivit unui comunicat al Penitenciarului Bucuresti-Jilava transmis, joi, AGERPRES.

Conducerea ANP a dispus efectuarea de verificari in vederea identificarii cauzelor si vulnerabilitatilor privind activitatea Sectorului Evidenta Detinuti, urmand ca, in raport de concluzii, sa fie dispuse masuri, in conformitate cu prevederile legale, a adaugat Penitenciarul Bucuresti-Jilava. (V.E.)

Leave a Reply