FLAGRANT. Fals procuror, saltat de DNA in timp ce primea o spaga de 6.000 de euro. Asupra sa avea o legitimatie de “procuror sef birou”

Procurorii DNA Constanta au prin in flagrant un barbat, in varsta de 36 de ani, in timp ce primea suma de 6.000 de euro de la un denuntator, caruia i-a promis ca va interveni la DIICOT si la Parchetul Mangalia pentru a-l scapa de un dosar de tainuire.


Potrivit anchetatorilor, incepand din luna mai si pana joi, 30 iulie, constanteanul de 36 de ani ar fi primit de la o persoana, care acum este martor, suma de 11.000 euro (in doua transe de 5.000 respectiv 6.000 euro). El i-ar fi promis acestuia ca, in schimbul sumei pretinse, poate interveni in favoarea lui, sustinand ca are relatii la Parchetul Judecatoriei Mangalia si la DIICOT Constanta.

DNA Constanta informeaza ca „inculpatul ar fi promis ca ii va determina pe procurorii din Mangalia si cei de la DIICOT sa dea solutii favorabile fata de martor, in doua cauze in care acesta este cercetat pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei si a altei infractiuni de tainuire.

In urma denuntului facut de martor, procurorii DNA au organizat, joi, 30 iulie o actiune pentru prinderea in flagrant a inculpatului.

„Cu ocazia constatarii infractiunii flagrante, asupra inculpatului, pe langa suma de 6.000 euro, a mai fost gasita si o legitimatie falsa de “procuror sef birou”, folosita pentru a-i intari convingerea martorului ca este magistrat si implicit ca influenta sa ar fi una reala”, precizeaza DNA.

Inculpatul va fi prezentat, astazi, Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (V.E.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply