RECHIZITORIU. Falsii politisti care au pretins unei persoane 50.000 de euro pentru a-i “rezolva” un dosar de la DIICOT Timisoara, trimisi in judecata in stare de arest preventiv

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv (patru inculpati) si sub control judiciar (un inculpat), a cinci persoane fizice, dintre care trei pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, iar alte doua pentru instigare la trafic de influenta.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La inceputul lunii iulie 2020, trei dintre inculpati, determinati de ceilalti doi, i-ar fi pretins unei persoane (martor) suma de 50.000 de euro, promitandu-i ca ar avea acordul procurorului care instrumenta un presupus dosar in care persoana respectiva ar fi fost vizata si ca, in schimbul banilor, l-ar putea determina pe magistrat sa conduca ancheta in asa fel incat persoana vizata sa scape de raspunderea penala.

Operatiunea a fost pusa la cale de procurorii DNA si politistii Serviciului Judetean Anticoruptie (DGA) Timis, fiind declansata dupa denuntul facut de suspectul DIICOT, care a relatat ca a fost cautat de mai multe persoane, care s-au prezentat a fi politisti, care i-au propus afacerea, respectiv 50.000 de euro in schimbul unei solutii de clasare sau de achitare.

La data de 10 iulie 2020, patru dintre inculpati ar fi primit suma de 100.000 lei de la persoana careia anterior ii pretinsesera bani, imprejurare in care procurorii au constatat infractiunea flagranta.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis cu propunere de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza.

In cauza procurorii au beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie din cadrul Directiei Generale Anticoruptie. (V.E.)

Leave a Reply