Liberarea conditionata, “pasaport” pentru moarte! Emi Pian, liderul Duduienilor, ar fi trebuit sa iasa din puscarie in ianuarie 2021

Pentru Florin Mototolea, liderul clanului Duduianu, liberarea conditionata din inchisoare a reprezentat un autentic “pasaport” pentru moarte.


Potrivit unei investigatii a jurnalistilor de la Newsweek, interlopul supranumit Emi Pian ar fi trebui sa iasa din puscarie in ianaurie 2021, deci daca si-ar fi ispasit toata pedepasa privativa de libertate la care a fost condamnat in 2017, astazi ar fi fost in viata.

La inceputul lunii septembrie 2019, la nici doi ani dupa ce intrase in puscarie pentru santaj, Florin Mototolea a facut cerere de liberare conditionata.

Potrivit motivarii deciziei Judecatoriei Sectorului 5 prin care i se aproba liberarea conditionata, Mototolea, zis Emi Pian, fusese un detinut model:

“Petentul a aratat ca, pana la data formularii prezentei cereri, a executat fractia ceruta de lege, respectiv cele doua treimi din pedeapsa, dar si un numar semnificativ de zile considerate executate ca urmare a muncii prestate.

Pe tot parcursul executarii pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat in repetate randuri, inclusiv cu permisiunea de a parasi penitenciarul pentru o zi. Nu a fost niciodata sanctionat disciplinar si si-a indeplinit sarcinile, a participat la diferite cursuri si activitati psihosociale si a depus toate eforturile necesare pentru a se putea reintegra in societate.

Mai mult, in prezent, desfasoara activitati lucrative in folosul penitenciarului, in afara acestuia, la un punct de lucru exterior, fiind in regim de executare deschis”, se mentioneaza in referatul intocmit de comisia de liberare conditionata din Penitenciarul Rahova.

De remarcat ca Edi Pian a fost coleg de celula, aproximativ o luna de zile, cu fostul lider al PSD, Liviu Dragnea. (V.E.)

Cititi mai mult pe https://newsweek.ro/

Leave a Reply