Politistul Valer Kovacs asteapta inaugurarea poligonului din curtea IPJ Timis, care va fi redeschis dupa 15 ani. VEZI ce sume incasau poligoanele private unde oamenii legii isi efectuau sedintele de tragere

Transferat la Brigada Autostrazi A1 pentru a fi protejat de abuzurile fara numar comise impotriva sa de inspectorul sef Alin Petecel, care au culminat cu destituirea temporara din politie, agentul sef Valer Kovacs continua sa monitorizeze – din punct de vedere sindical – activitatea IPJ Timis.


In calitate de lider al SNP DECUS Timis, Valer Kovacs militeaza pentru drepturile politistilor care fac parte din organizatia sa, insistand, in continuare, asupra dotarii si a conditiilor de munca.

De altfel, se poate spune ca, daca in ultimele luni, ministrul Marcel Vela a investit peste 100 milioane de euro in achizitionarea a 6.700 de autospeciale Logan si Duster si 25.000 de pistoale Beretta de ultima generatie, aceasta decizie privind imbunatatirea dotarii politistilor se datoreaza si semnalelor critice pornite de la Timisoara, de la incomodul Valer Kovacs, tot mai accentuate dupa moartea tragica a colegului sau, Cristian Amariei.

Mai mult, tot sindicalistul sef de la DECUS a cerut redeschiderea poligonului din curtea inspectoratului, pentru ca IPJ Timis sa nu mai plateasca bani grei la poligoanele private pentru ca politistii sa-si faca sedintele de tragere obligatorii.

“Eu am facut solicitare la conducerea IPJ Timis, cred ca din luna a saptea a anului trecut. Si am ajuns, in luna decembrie, sa fac hartie la ministru. I-am specificat in doua pagini ca e necesar poligonul, l-am rugat sa ne ajute cu fonduri necesare, sa gasească solutii si, in 20 ianuarie, din cate imi amintesc, erau banii in contul IPJ Timis. Nu se facea nimic acolo, era inchis, iar cladirea, lasata in paragina. Noi 15 ani am tras la poligon privat”, a declarat Valer Kovacs, criticand atitudinea pasiva, aprope complice, a sefilor care s-au perindat pe la conducerea politiei banatene.

Pana la urma, vrand-nevrand, conducerea IPJ Timis a fost nevoita sa reabiliteze poligonul propriu, afectand afacerile private de profil din oras.

Insa, este foarte probabil ca sindicalistul sef de la DECUS sa nu fie invitat la inaugurarea acestui obiectiv din curtea IPJ Timis, semn ca, din cauza insistentelor sale, s-au inchis anumite combinatii ale ofiterilor responsabili cu pregatirea cu patronii poligoanelor private, care au ramas fara aproape 1.500 de clienti.

Desi pare sa fi devenit persona non grata pentru fostii sai sefi, Valer Kovacs insista sa fie invitat la ceremonia prin care poligonul din curtea IPJ Timis va fi redat politistilor.

“In continuare, astept invitatia din partea conducerii la inaugurarea poligonului din curtea IPJ Timis. Este unul din motivele pentru care am “deranjat” comanda si a dus la destituirea mea din politie. Tot ce am facut a fost pentru toti politistii, eu nu voi trage nici un glont in acel poligon. Unii ofiteri din cadrul inspectoratului imi spuneau ca acel poligon nu se va face niciodata. Ei bine, va anunt pe toti ca este gata. Nu inteleg, totusi, de ce e mare secret?!”, se intreaba politistul de la Autostrazi pe pagina de Facebook a sindicatului.

Pentru a contura dimensiunea afacerii public-privata pe care a distrus-o Valer Kovacs, prin insistentele sale institutionale de redeschidere a poligonului din curtea IPJ Timis, sa mai spunem ca potrivit Instructiunilor de tragere ale Politiei Romane – in limita cantitatii de munitie la dispozitie si a normelor de consum aprobate de ministrul de Interne -, politistii din categoria speciala au cel putin 2 trageri, lunar, cei din categoria operativa, cel putin 1 tragere, lunar, iar politistii din categoria neoperativa, cel putin 6 trageri, anual. Iar costul mediu al unei sedinte de tragere la poligoanele private, cu cel mai mic numar de cartuse, 30, este cuprins intre 80 de lei si 210 lei. O socoteala simpla ne arata ca, anual, in conturile poligoanelor private se virau peste 500.000 de euro din bani publici… (G.I.)

Leave a Reply