PRM Timis, cu un lider de origine siriana, mizeaza pe electoratul nationalist pentru a reveni pe scena politica. “Vom avea candidati si la CJ Timis, si la Primaria Timisoara”

Dupa un deceniu in care a disparut complet din viata politica, Partidul Romania Mare incearca, la alegerile locale din septembrie 2020, sa-si recupereze o parte din electoratul de factura nationalista.


Pornind de la rezultatul istoric obtinut la alegerile din anul 2000, cand PRM a fost votat de aproape 2,3 milioane de romani, transformand formatiunea politica a lui Corneliu Vadim Tudor in a doua forta politica a tarii, dupa PDSR, noii conducatori incearca sa resusciteze sentimentul nationalist al romanilor, aflat in stare latenta.

Desi, pe plan international, PRM a fost considerat un partid extremist si rasist, prima filiala din tara care a infirmat aceste “anateme” a fost PRM Timis, care, in martie 2017, si-a ales un presedinte de origine siriana. Medicul Aboultef Gassan (foto, partea dreapta), membru PRM din anul 1998, si-a insusit obiectivele istorice din statutul partidului si s-a angajat sa militeze pentru infaptuirea pe cale pasnica a Romaniei Mari.

Primul pas pentru revenirea in atentia electoratului este pe cale sa se produca: PRM Timis va avea candidati atat la Consiliul Judetean, cat si la Primaria Timisoara.

“Am adunat semnaturile necesare, urmeaza sa le depunem la Biroul Electoral Judetean. Speram sa obtinem macar un mandat de consilier judetean, daca nu doi, pentru ca avem un candidat extrem de capabil, care empatizeaza cu electoratul nationalist. De asemenea, vom avea candidati in majoritatea oraselor din Timis, pentru ca romanii incep sa revina la valorile nationale, cele care confera identitate natiunii romane”, ne-a transmis Gheorghe Marinescu, presedintele PRM Timisoara. Ramane de vazut daca partidul fondat de tribunul Corneliu Vadim Tudor mai are succes la electorat, in conditiile in care, de la un scor de 20%, in anul 2000, sondajele de opinie il claseaza, acum, sub pragul de 1%. (Mara Ion)

Leave a Reply