Un grup de migranti a incercat sa ia cu “asalt” frontiera cu Ungaria. Politistii de frontiera au retinut 8 cetateni din Turcia

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Varsand – judetul Arad au depistat, in doua  autoturisme care circulau in regim taxi, opt cetateni din Turcia, care se indreptau catre granita cu Ungaria, cu intentia de a trece ilegal in tara vecina.


In data de 11.08.2020, in jurul orei 00,20, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Varsand, aflati in misiune pe DN 79A, au oprit pentru control, la iesirea din localitatea Chisineu-Cris, doua autoturisme care circulau in regim taxi.

In interiorul mijloacelor de transport se aflau ca pasageri opt cetateni straini, dintre care trei barbati, o femeie si patru minori.

Intrucat pasagerii nu isi justificau prezenta in zona de frontiera, au fost transportati la sediul Sectorului Politiei de Frontiera, pentru cercetari.

In cadrul verificarilor preliminare, politistii de frontiera au stabilit faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni din Turcia, adultii avand varste cuprinse intre 29 si 42 ani, iar minorii intre 6 si 14 ani. Acestia se indreptau spre frontiera cu Ungaria, intentionand sa treaca ilegal in tara vecina, pentru a ajunge in state din vestul Europei.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari fata de cetatenii straini,  la finalizare urmand a fi dispuse masurile legale care se impun. (I.P.)

 

Leave a Reply