Serbia impune noi RESTRICTII romanilor! Persoanele care doresc sa calatoreasca in tara vecina trebuie sa prezinte un test Covid-19 negativ! Masura intra in vigoare din 15 august

Abia scoasa de Institutul National de Sanatate Publica de pe lista galbena a Covid-19, a tarilor cu risc epidemiologic ridicat, situatie care permitea intrarea in aceasta tara fara niciun fel de restrictii, Serbia a hotarat, totusi, sa limiteze numarul turistilor care vin din Romania.


Astfel, Guvernul Serbiei a decis, vineri, 14 august, ca persoanele care vin patru state vecine, inclusiv din Romania, trebuie sa prezinte rezultatul unui test negativ privind infectarea cu noul coronavirus, anunta oficiali de la Belgrad.

Cetatenii straini care vor sa intre in tara noastra venind din Croatia, Macedonia de Nord, Romania si Bulgaria trebuie sa prezinte un test negativ efectuat de cel mult 48 de ore”, a declarat, vineri dupa-amiaza, la Televiziunea publica sarba (RTS), Darija Kisici Tepavcevici, unul dintre membrii celulei de criza privind gestionarea epidemiei de coronavirus.

Masura va intra in vigoare, de sambata, dar nu li se aplica si cetatenilor sarbi care se intorc din cele patru tari vecine.

Decizia a fost luata dupa evaluarea situatiei epidemiologice. “Dorim ca situatia sa fie stabila si sa evitam importul de cazuri noi”, a argumentat Darija Kisici Tepavcevici, potrivit Agentiei France-Presse si cotidianului Le Figaro. (G.G.)

Leave a Reply