PMP Timis si-a desemnat candidatii la Consiliul Judetean Timis si la Primaria Timisoara. “Vom trata banii publici ca si cand ar fi banii familiei”

Partidul Miscarea Populara si-a desemnat candidatii pentru cele mai importate functii din judet: deputatul Cornel Samartinean candideaza la fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean Timis, iar ministrul secretar de stat Alexandru Mutruc la cel de primar al Timisoarei.


Decizia a fost luata in urma consultarilor interne cu membrii si simpatizantii PMP Timis.

Cornel Samartinean este deputat din 2012 si timp de 2 legislaturi a fost cel mai activ parlamentar de Timis.

„In 2012 cand am candidat prima oara, am spus ca nu vreau sa raman un deputat anonim! Imi amintesc ca am candidat sub sloganul “acum ai deputatul tau”! M-am tinut de aceasta promisiune: sunt cel mai activ parlamentar de Timis. Am avut cele mai multe interpelari, initiative legislative, amendamente si propuneri care au vizat problemele cu care se confrunta timisenii dintre toti parlamentarii din Timis.

Timp de 8 ani m-am luptat pentru Timis in Camera Deputatilor, dar deciziile luate acolo, la Bucuresti, intarzie nepermis de mult sa influenteze in bine viata oamenilor din teritoriu.

Acum imi propun sa schimb asta. Cum? Simplu… Acum vin la Consiliul Judetean! M-am decis sa candidez la functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis si sa castig pentru ca deciziile pe care le iau sa ajunga sa imbunatateasca mult mai repede si mai eficient vietile oamenilor.

Vreau sa schimb, in primul rand, perceptia profund gresita ca cei care ajung in functii publice sunt stapanii absoluti ai bugetelor locale sau judetene si ca pot cheltui oricat, oricum si pentru orice din ele.

De aceea, atat la Consiliul Judetean, cat si in restul primariilor, noi cei din PMP vom trata banii publici ca si cand ar fi banii familiei sau banii unei firme.

Tu la tine acasa, sau in firma ta, niciodata nu vei plati mult mai mult decat pretul pietei pentru un produs sau un serviciu, asa cum se intampla de cele mai multe ori acum in Timis”, a spus Cornel Samartinean.

Alexandru Mutruc are 31 de ani, este inginer absolvent al Universitatii Politehnica din Timisoara, si din ianuarie 2020 este ministru secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

„Tineretea si experienta acumulata ca ministru sunt atu-urile mele principale in batalia electorala care a inceput deja la Timisoara.

Toata lumea vorbeste ca vrea oameni tineri si noi in politica si in administratie. Iata-ma! Am invatat ce inseamna sa conduci o echipa de cand sunt ministru in Ministerul Transporturilor.

Vin la Primaria Timisoara sa schimb celebrele expresii pe care timisorenii mereu le aud “nu se poate” sau “nu sunt bani”. Bani sunt foarte multi, Timisoara are cel mai mare buget din tara dupa Bucuresti.

Problema este modul in care se cheltuie acesti bani: discretionar, clientelar si fara transparenta. Unde mai pui ca 99 la suta din achizitiile publice sunt facute la preturi exorbitante, cu mult peste pretul pietei.

Vreau sa schimb acest lucru! Toate, dar absolut toate contractele, toate achizitiile, toate platile din bugetul local vor fi afisate pe site-ul primariei. Oricine va putea sa le vada. Nu vor mai exista contracte secrete, nu vom mai arunca banii publici pe fereastra”, a spus Alexandru Mutruc. (I.P.)

Leave a Reply