Liviu Dragnea cere din nou liberarea conditionata! Fostul lider al PSD invoca o lege promulgata in 1679 de parlamentul englez

Curtea de Apel Bucuresti dezbate, joi, o contestatie depusa de Liviu Dragnea la executarea pedepsei la care a fost condamnat in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul lider PSD solicitand sa fie eliberat din inchisoare pe motiv ca este detinut ilegal, transmite Agerpres.


Initial, pe 9 iunie, Tribunalul Bucuresti a respins contestatia lui Dragnea, insa acesta a atacat decizia la Curtea de Apel Bucuresti.

In cererea depusa in instanta, Liviu Dragnea a invocat un recurs in drept intitulat „habeas corpus” – o lege cu caracter constitutional, promulgata in anul 1679 de catre Parlamentul englez, prin care se garanteaza libertatea persoanei.

Avocatii fostului lider PSD sustin ca acesta este detinut ilegal in penitenciar, deoarece completul de 3 judecatori de la Inalta Curte care l-a condamnat nu era specializat sa judece fapte de coruptie. Avocatii invoca astfel o decizie a Curtii Constitutionale din octombrie 2019.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a facut mai multe incercari de a iesi din penitenciar, prin introducerea in instante a unor cai extraordinare de atac, insa cererile sale au fost respinse. (V.E.)

Leave a Reply