Iulius Town Timisoara te invita la film, joaca si miscare, in aer liber. VEZI programul ultimului weekend al verii (P)

Sport, film, arta si incursiuni in lumea povestilor. Pe scurt, un weekend de vara petrecut la Iulius Town Timisoara. Agenda artistica este dominata de proiectiile din cadrul Flight Film Festival, antichitatile isi etaleaza frumusetea spre incantarea pasionatilor, iar World Class iti provoaca determinarea pentru miscare.


Startul ultimului weekend al verii este dat de antrenorii celui mai mare centru de fitness din Romania, prezent in Iulius Town. Daca esti o fire atletica si iti place sa faci miscare, vino in Iulius Gardens sa-ti testezi limitele alaturi de instructorii World Class! Pentru ca exercitiile sunt mai usoare cand le imbini cu muzica, vineri, 28 august 2020, de la ora 9, poti participa la o sesiune de C-Core. Sambata, tot de la ora 9, iti poti recapata zen-ul prin Body Balance, care imbina yoga cu stretching, pilates si tai-chi.

Incepand de duminica, 30 august, ai parte de trei seri cu si despre filme, in Iulius Gardens. Aici vor avea loc o serie de evenimente din cadrul celei de-a doua editii a Flight Film Festival: Science, Fiction, Technology, Music. Deschiderea evenimentului este gazduita la Iulius Town, una dintre „scenele” festivalului, de la ora 20, urmata de conferinta Nature & Wild Life. Pelicula serii, White God (2014), premiata la Festivalul de Film de la Cannes, va incepe la ora 21,30.

Ziua de luni propune doua proiectii cinematografice. De la ora 20,30 poti vedea documentarul Anthropocene: the human epoch (2018), iar de la ora 22,30, pe ecranul din Iulius Gardens ruleaza Underwater (2020), o productie americana.

Prima zi din septembrie aduce si un invitat special, in cadrul Flight Film Festival, la Iulius Town Timisoara. Pentru ca este seara copiilor, de la ora 20,30, proiectia Le voyage dans la lune/Calatorie pe luna (1902), in regia lui Georges Méliès, va fi dublata si povestita de Irina Margareta Nistor.

Seara continua cu HUGO (2011), de Martin Scorsese, de la ora 21, un film nominalizat pentru 12 Oscaruri. Programul integral al festivalului poate fi consultat pe www.flight-festival.com.

Duminica, de la ora 11, „Scufita Rosie” porneste in calatorie alaturi de micii spectatori din Iulius Gardens. Piesa de teatru prezentata de Magic Oz ii inspira pe cei mici sa fie curajosi si ascultatori in acelasi timp, oferindu-le si o doza de amuzament.

Pentru copii s-a pus in miscare Trenuletul Distractiei. Micuta garnitura va opri zilnic in „statia” din Iulius Gardens, unde cei mici se vor imbarca pentru o plimbare prin parc, in intervalul orar 12 – 16, iar in weekend, si intre orele  17 – 20. Aventura captivanta continua la caruselul venetian, printre personajele de poveste, care se rotesc de luni pana vineri, in intervalul 12 – 22, iar sambata si duminica, de la ora 10 la 22.

Piese de mobilier cu „dantela” sculptata minutios, bijuterii care vorbesc despre eleganta trecutului, colectii a caror valoare este sporita de trecerea anilor si multe alte piese surprinzatoare pot fi descoperite la Targul de antichitati, handmade si vintage, de vineri pana duminica, la etaj, in zona magazinelor pentru copii. Este un prilej sa-ti descoperi o noua pasiune sau acel obiect care te cucereste iremediabil.

Arta sub alta forma poate fi admirata pana pe 5 septembrie, in Atriumul Iulius Mall. Aici sunt expuse tablouri ingenioase create din doze de aluminiu – Can Art.  Vino sa vezi ce au reusit sa faca artistii romani cu un strop de imaginatie si dorinta de a recicla! (I.P.)

Leave a Reply