Un politist anticoruptie din Timisoara, avansat la conducerea centrala a DGA! Ofiterul a coordonat ancheta privind coruptia de la varful IPJ Timis

Eliberarea din functie a chestorului Catalin Ionita, ca urmare a faptului ca nu i s-a mai prelungit autorizatia de acces la informatiile secret de stat (ORNISS), a creat oportunitatea avansarii la varful Directiei Generale Anticoruptie a unui politist anticoruptie din Timisoara.


Comisarul sef Liviu Althamer, care, din 2018, conduce Centrul Operational 2 Timisoara din cadrul DGA Timis, a fost numit in functia de director general adjunct al DGA, urmand sa raspunda de partea operativa a institutiei care combate coruptia din randul angajatilor MAI.

Al doilea director general adjunct al DGA, numit tot de ieri, este comisarul-sef Mircea Marius Negrut, fostul sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Bihor.

De mentionat ca Liviu Althamer provine dintr-o familie cu rezultate notabile in combaterea coruptiei si a crimei organizate din vestul tarii, fratele sau, Silviu Petrisor Althamer, fiind seful Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Timisoara.

Noul director general adjunct al DGA si-a inceput cariera de politist in 1992, in cadrul IPJ Mehedinti. Dupa cativa ani s-a transferat la Timisoara, la DGA, unde a coordonat investigatiile in dosare de anvergura, printre care cel privind coruptia din vamile din vestul tarii, dar si cele ale mega dosarului de coruptie de la varful IPJ Timis, care au dus la arestarea preventiva a fostului inspector sef Sorin Munteanu, dar si a adjunctului sau, Florin Bolbos. (G.I.)

Leave a Reply