ALERTA electorala! Consultantul politic Cozmin Gusa anticipeaza ca Nicolae Robu va pierde functia de primar la Timisoara, din cauza blatului politic facut de PNL cu USR-Plus

Consultantul politic Cozmin Gusa previzioneaza, intr-o analiza electorala publicata in urma cu doua zile, ca trei primari bine cotati ai PNL, care conduc orase resedinta de judet, vor pierde alegerile locale din acest an.


Motivul acestui esec asumat de PNL in Timisoara, Brasov si Alba-Iulia ar fi legat de non-combatul pe care conducerea centrala a PNL, premierul Ludovic Orban, l-a adoptat in “confruntarea” de parada cu USR-Plus.

Asadar, potrivit vizionarului politic Cozmin Gusa, atat Nicolae Robu, cat si George Scripcaru si Mircea Hava isi vor pierde fotoliile de primari in favoarea candidatilor USR-Plus. Tot acest blat politic girat de Ludovic Orban a fost pus in scena doar pentru revigorarea USR si Plus, partide create tot de catre statul paralel, care, altfel, nu aveau sanse sa se afirme electoral.

“Candidatii USR-PLUS devin alternativa in marile orase, dupa impunerea ca si candidat la Bucuresti a lui Nicusor Dan, care a generat in marile orase o emulatie in favoarea candidatilor USR-PLUS, care-i asaza in postura de alternative, ba chiar cu sanse reale de a castiga. A doua stire este insa cea legata de problemele pe care LuCOVID le-a creat astfel chiar propriilor fiefuri electorale, dupa cum urmeaza:

– la Timisoara, Brasov si Alba-Iulia candidatii USR-PLUS au ajuns la un scor similar cu cei ai PNL, dar pe un trend crescator, ceea ce inseamna ca vor reusi probabil sa-i detroneze pe liberali; victimele premeditate ale lui LuCOVID se numesc in acest caz Nicolae Robu, George Scripcaru si Mircea Hava (candidat PNL este vice-primarul lui)!

  • la Cluj Napoca si Iasi pluseristii au depasit 25%, ceea ce e mult in comunitati dominate autoritar de catre Boc sau Chirica, si le va cauza probleme in plus”, anticipeaza Cozmin Gusa.

In opinia sa, in mediul urban PSD este perdantul de serviciu, in multe locuri fiind a doua victima a candidatilor rezervistilor, ceea ce va crea mari probleme interne post-alegeri pentru noua echipa de conducere a PSD. Singurul loc unde PSD pare ca, inca, rezista este Bucurestiul, dar cu mari probleme; aici Gabi Firea mai are un avans de cateva procente in fata lui Nicusor… (Mara Ion)

Leave a Reply