Politica anti-CARTEL! Aflat in razboi cu presa locala din Timisoara, primarul Nicolae Robu isi face reclama electorala intr-un ziar online din judetul Caras-Severin

Primarul Nicolae Robu isi continua vendetta personala impotriva presei locale din Timisoara chiar si in perioada campaniei electorale, cand candidatii isi prezinta alegatorilor planurile de viitor, riscand ca atitudinea sa sfidatoare sa aiba efect de bumerang la alegerile locale din 27 septembrie.


Mai mult, edilul Timisoarei ii acuza de boicot chiar si pe colegii de partid, fara a intra, deocamdata, in detaliile acestei probleme spinoase de bucatarie interna.

“A trebuit sa suport calomniile si atitudinile de boicot pe care le-am avut in permanenta. Fara sa va spun concret, desi ma abtin nu greu sa nu va spun concret, le am si astazi. Da, le mai am si astazi cu PNL la putere la nivel national si la nivelul municipiului Timisoara. Despre asta vom vorbi alta data, poate”, s-a plans Nicolae Robu, cu cateva zile in urma.

Ca un semn ca nu a ingropat “securea razboiului” cu presa din Timisoara nici macar in aceasta perioada de bilant, in care electoratul nehotarat se decide cui ii va oferi votul, Nicolae Robu a decis sa-si mute reclama electorala in judetul vecin, intr-un ziar online din Resita. Convins ca notorietatea sa edilitara, dupa cum reiese din reclama, va depasi granitele judetului Caras-Severin si va ajunge si in Timis, candidatul Nicolae Robu isi prezinta resitenilor “succesurile” din Timisoara, in cadrul unui GIF cu mai multe imagini care surprind proiecte realizate din bani publici.

Reclama sa apare alaturi de cea a milionarului Romeo Dunca, candidat la Consiliul Judetean Caras-Severin, ceea ce poate contura ideea ca s-a negociat un spatiu publicitar “la pachet”.

Reamintim ca, dupa derapajele lui Nicolae Robu la adresa presei din Timisoara, a urmat un protest semnat de mai multi sefi de gazete si de alti jurnalisti locali, care a fost trimis mai multor institutii publice, printre care Presedintia, Guvernul, Parlamentul, ambasade, agentiile de presa straina si romane si altora.

Expresiile preferate de acest domn la adresa jurnalistilor care-si fac datoria inscrisa in codul etic – aceea de a observa, analiza, investiga, dar si de a critica persoanele publice si pe cei cu responsabilitati fata de comunitatea care i-a ales – sunt, printre altele, „nemernic”, „ticalos”, „hater”, „ziarist de terasa”, „terchea-berchea”, „tonomate”, „pseudoziaristi”, „anti Timisoara”.

Totul a culminat, in 3 mai, de Ziua Mondiala a Libertatii Presei, cand Nicolae Robu a postat pe pagina personala de Facebook mesajul „La multi ani, presei libere! La PUTINI ani, tonomatelor!”, se arata in protestul presei timisorene.

Aceasta reactia a venit pe fondul unui atac halucinant al primarului la adresa unui asa-zis cartel de presa din Timisoara, care ar fi pornit o campanie de denigrare la adresa sa.

“Cartelul intru ticalosie format din patru publicatii carora nu le dau numele pt a nu le creste notorietatea, servite de indivizi si individe de-o parsivenie fara margini, oameni incapabili de cel mai mic lucru util, oameni care, prin urmare, ar muri de foame daca nu li s-ar plati fie taxa de protectie, fie taxa de asmutire, au pornit o campanie de-o inversunare fara precedent impotriva mea”, a fost mesajul incredibil postat de Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook. (Mara Ion)

Leave a Reply