O avocata din Baroul Timis si-a ofensat colegii din Baroului Mehedinti, dupa ce a acuzat faptul ca acolo sunt primiti in profesie “infractori, spagari, oportunisti si habarnisti”

Fiica unui fost judecator de la Curtea de Apel Timisoara este aspru dojenita de un avocat din Baroul Mehedinti, dupa ce a comentat critic faptul ca in respectivul barou sunt primiti cu bratele deschise fostii judecatori sau procurori din Timis, care au avut condamnari definitive la inchisoare.


Asta, desi Legea 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat spune, cu claritate, ca, daca avocatul a fost condamnat definitiv pentru o fapta prevazuta de legea penala, acest lucru il face nedemn sa mai poarte roba si, prin urmare, calitatea sa de membru a vreunui barou inceteaza.

Doar Baroul Mehedinti se ghideaza dupa alte reguli, paradoxal, tolerate de conducerea UNBR, astfel ca, in ultimii ani, mai multi fosti procurori, judecatori si avocati condamnati la inchisoare, din Timis, au gasit intelegere pentru a ramane in sistemul judiciar.

Unul dintre cei primiti in Baroul Mehedinti este si Nicolae Tomus, fost judecator la Judecatoria Timisoara, condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Sex cu minore.

Tocmai pornind de la acest exemplu, avocata Miruna Dacu-Furdui, din Baroul Timis, fiica fostului judecator Cristian Dacu, a criticat dur faptul ca in Baroul Mehedinti isi gasesc locul profesional o serie de infractori din Timis, care, in mod normal, nu mai au calitatea morala de a contribui la infaptuirea justitiei.

Revoltat de anatema profesionala pusa pe Baroul Mehedinti, un avocat cu o exprimare, pe alocuri, tipic olteneasca si discurs intesat de ipocrizie, incearca sa puna lucrurile la punct, pornind de la intrebarea retorica “cine ti-a spus tie ca avocatii din Baroul Mehedinti sunt infractori?”.

Abordarea superioara, plina de sfaturi, nu reprezinta decat o pledoarie pentru salvarea infractorilor din sistemul judiciar si nu raspunde la chestiunea esentiala a problemei: de ce sunt acceptati in Baroul Mehedinti candidatii cu condamnari la inchisoare din alte judete.

Spicuim din raspunsul in gura mare al avocatului din Mehedinti la acuzatiile intemeiate ale avocatei din Timis. “Inteleg ca matale esti avocat in Baroul Timis si ai descoperit ca exista in tara asta un barou plin de infractori, mai exact, unul ”constituit” din infractori si acela ar fi… Baroul Mehedinti.

Ce relatii ai avut tu, profesionale sau, cine stie  cum altfel, cu personajul cu pricina (recte fostul jude, ulterior avocat, actualmente un bolnav suferind, pare-se) care ti-a generat matale, aci la Timis, furia asta extraordinara ce te-a determinat sa cataloghezi drept infractori, spagari, oportunisti si habarnisti o gramada de oameni? Te-ai uitat si pe la Timis si pe la Bucuresti si prin alte parti? Ce te califica pe tine sa improsti cu noroi atatia oameni, pentru ca nu-ti place tie de unul de la voi de la Timis?

Ne cunosti tu, draga Miruna, pe noi, avocatii din Mehedinti? Stii tu cine suntem, cum prestam, ce valente avem?

Crezi ca, faptul ca onorariile noastre sunt la sfert, raportat la ale voastre (nu din lipsa de pregatire si performanta profesionala a noastra, ci din pricina disponibilitatilor financiare ale justitiabililor din zona), te califica sa ne cataloghezi ca pe rusinea, underground-ul avocaturii romanesti?

Urat demers ai avut, fata draga! Ti-ai pus o gramada de lume in cap pentru ca tu ai niste frustrari si angoase personale, se pare.

Si, strict pe profesie: ”Sunt multi purtatori de roba, dar foarte putini avocati”. Nu am spus-o eu, am ”furat-o” de la un MAESTRU, nu stiu daca tu ai cunoscut asa ceva in cariera ta (adica un maestru) dar purtatori de roba, just all, sunt prin toate barourile din tara asta”, explica purtatorul de roba din Mehedinti, trasand si un sfat pentru avocata din Timis.

“Nu fi unealta altora, lasa-i sa se bata ei intre ei, tu vezi de treaba ta! Noi, avocatii, suntem independenti, suntem o profesie liberala si putem demonstra, fiecare in parte, dincolo de barouri, UNBR si alte alea, daca are loc, ce loc are si ce loc merita”. (G.I.)

Sursa foto: facebook

2 thoughts on “O avocata din Baroul Timis si-a ofensat colegii din Baroului Mehedinti, dupa ce a acuzat faptul ca acolo sunt primiti in profesie “infractori, spagari, oportunisti si habarnisti”

  1. Mai G.I.vezi ca tu ai facut un articol cu si despre mine, in care, ma citezi si interpretezi cum vrei tu ce am spus eu pe un grup privat. Si nici nu m-ai intrebat daca eu am spus asta si nici nu mi-ai oferit drept la replica. Si, de regula, scrii tot felul de ineptii, bazate pe…nimic. Motiv pentru care, deoarece prin astfel de procedee defăimați niște oameni, niște entități;niște ptofesii, așa, pe ”surse” (cel puțin în cazul meu), consider că, în primul rând, trebuie să îmi acorzi drept la replică, printr-un articol similar celui prin care mi-ai adus prejudicii, iar în al doilea rând, aduc la cunoștința administratorilor site-ului că ne vom întâlni în instanță, nefiind permise, cel puțin din punctul meu de vedere, practicile pe care le abordați în scrierea și publicarea arrticolelor. cu pricina.

  2. Si nu, nu m-a ofensat personal Miruna,atunci când a spus ce a spus despre foștii magistrați, actualmente înscriși în baroul din care fac parte și eu.M-a ofensat când ne-a catalogat pe toți cei din acest barou drept ”infractori”, m-a ofensat atunci când a pus anatema ”baroul infractorilor” pe noi, avocații de la Mehedinți,în contextul în care, dacă există astfel de persoane înscrise în acest barou,ele provin dintre ”foștii” de la Timiș și acolo își și desfășoară activitatea. DE ce aruncați anatema asupra noastră, cei de la Mehedinți, neaoși, care numai noi știm cât și cum muncim pentru un amărât de onorariu de 1000-1500 lei (chiar și 3-4 ani)? De ce mă faci pe mine, infractor, că eu nu am fost nici șef la Curtea de Apel Timișoara, nici coleg cu nimeni de acolo? De ce vă spălați rufele voastre murdare, lovind în alții care nu au nicio legătură? Justiția va stabili de ce. Aceeași din care au făcut parte, cândva, atât actualii avocați, foști magistrați, cât și foștii magistrați, ulterior pensionați, indiferent dacă mai sunt în viață sau nu. Aceeași justiție va stabili dacă, cine, cum, cât și în ce fel a întrecut măsura.Valabil pentru toată lumea, inclusiv pentru G.I. și site-ul care-i găzduiește ….postările/reportajele…sau oricum s-ar numi aceste alegații.

Leave a Reply