Aberatia de Covid-19! Prima tara din Europa care interzice dansul la nunti, in speranta ca va opri al doilea val al pandemiei

Aparitia celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus, in ciuda masurilor drastice luate in ultimele luni, a determinat autoritatile din Spania sa impuna o serie de restrictii care pot fi catalogate ca aberante.


Astfel, in tentativa de a opri aparitia focarelor de Covid-19, guvernul de la Madrid a anuntat restrictii si mai dure pentru baruri si restaurante.

Incepand de luni, guvernul de la Madrid impune noi limite pentru baruri si restaurante, cu speranta ca va putea opri extinderea pandemiei. Mesele trebuie separate la minim 1,5 metri, iar nuntile nu mai pot fi celebrate cu dans si serviciu de bar.

Marius Matei conduce singurul restaurant romanesc din Madrid, ‘La Bunica”, si recunoaste ca nu-i este usor sa ramai pe piata in aceste vremuri de criza. In timp ce alte restaurante stau inchise, Marius este dispus sa tina afacerea deschisa in continuare si sa serveasca mancarea romaneasca apreciata de clienti. “Este greu pentru toata lumea, greu in orice aspect, dar muncind si luptand vom supravietui. Facem tot ce e tipic romanesc. Sarmale, mici, mamaliguta. Absolut orice”, spune investitorul roman.

Spania trece prin al doilea val al pandemiei cu toate ca a aplicat cele mai drastice masuri din Europa. Ultimul bilant zilnic semnaleaza 4.500 de cazuri de Covid-19 si 184 de morti in ultimele 7 zile, iar regiunea Madrid are cele mai active focare din ultimele zile.

In spitalele madrilene sunt ingrijiti 400 de oameni afectati de coronavirus, dintre care 225 sunt in stare critica. Guvernul regional construieste contracronometru un spital pentru Covid19 cu 1.000 de paturi, care ar trebui sa fie gata in luna noiembrie. (G.G.)

Leave a Reply