Testat POZITIV! Parintele Calistrat, care recomanda enoriasilor sa se trateze impotriva Covid-19 cu apa cu sare, agheasma si tuica, a fost internat la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi

Parintele Calistrat Chifan de la Manastirea Vladiceni, care le recomanda enoriasilor sa faca gargara cu apa si sare si sa foloseasca agheasma, tuica si albastru de metil pentru a preveni imbolnavirea cu noul coronavirus, a fost infectat cu Covid-19.


Intr-un mesaj postat, azi, pe Facebook, unde este urmarit de peste 750.000 de persoane, parintele Calistrat a anuntat ca este internat la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, sub tratament cu antibiotice.

O tuse seaca, fortata si necontrolata a pus stapanire pe sistemul meu respirator, de aceea am luat decizia cu prezentarea la spital de buna voie. Fara simptome specifice, de virus Covid 19, luni la analiza sangelui s-a confirmat testul ca fiind pozitiv.

Diagnosticul este sub controlul specialistului, doamna doctor profesor de la Spitalul Infectioase-Iasi, sunt bine, sunt sub tratament cu antibiotice, sunt in rezerva spitalului, sub monitorizare si repaus, nu este absolut nici o conspiratie, totul este cat se poate de normal, in cateva zile voi fi la chilie, dupa decizia specialistului  cu tratamentul efectuat conform protocolului de  spitalizare.

Probabil, pare putin dificil, faptul ca 10 sau 12 zile trebuie voi avea repaus si distanta fata de credinciosi, dar astea sunt regulile igienico-sanitare. Dupa efectuarea urmatorului test, care va fi probabil negativ in urma tratamentului administrat, va fi o perioada de cateva zile neutre si ne vedem cu pace si liniste la manastirea Vladiceni, locul nostru de bucurie duhovniceasca si de slujbe pentru bunii nostri credinciosi.

Nu va mai faceti nici un fel de grija, sunt bine, sunt sub tratament, nu am complicatii, nu am probleme grave de sanatate”, le-a transmis preotul urmaritorilor sai.

Preotul a mai spus ca, in 7 iulie, a facut o testare, pentru ca a plecat in insula Corfu, in Grecia, iar rezultatul testului a iesit negativ.

Preotul Calistrat Chifan are blog personal si este, de departe, cea mai urmarita fata bisericeasca din Romania. Fiind o prezenta activa pe retelele de socializare, cu predici transmise pe Youtube, acesta povestea, in urma cu o luna si jumatate, ca le invata pe enoriasele sale, unele trecute de 90 de ani, sa se apere de virus cu tuica, gargara cu apa si sare si albastru de metil.

„Despre virus as spune eu ceva simplut acuma, care este naiva situatia, ca prima vedere. Noi ne protejam cu masca, dar daca el este de ordinul nanomilimetrilor, nici nu se vede cu ochiul liber, e o particula minuscula care circula prin respiratie o imprastii, dar intrebarea este daca ochiul este umed, nu s-ar putea lipi de ochi, pentru ca e tot o zona umeda? Daca  ia contact cu urechea, care raspunde cu nasul, ORL-ul, nu tot poate sa intre? Cand este sa te intalnesti cu virusul sau ai cartea lui de vizita, il gasesti. Deci daca nu este sa te intalnesti, nu este te intalnesti. Eu sunt precaut, dar am alta parere, am alta viziune asupra acestei probleme.

Am vazut foarte multi oameni care au ajuns sa intre intr-o panica nebuna de aceasta problema a vriusului, deci efectiv au devenit isterici ca sa folosesc un cuvant simplu.

Eu pe toate babutele mele le-am invatat, pe cele mai in varsta – si am in varsta, vorbesc de 92 de ani, de 93 de ani – ele vin in fiecare miercuri la maslu si zic: «Nu te-ai intalnit cu COVID-ul?»

«Nu, ca am facut ce mi-ati spus!» Si ce le-am spus? Niste masuri de igiena foarte simple: in fiecare dimineata, pranz si seara – gargara cu apa calda si sare ca sa se curete zona bucala, pentru ca sarea e cel mai bun dezinfectant batranesc de cand e tara si pamantul, dupa aceea, dimineata, la sculare, o gura de tuicuta, dupa ce ai luat agheazma si anafura, pentru ca alcoolul este cel mai bun dezinfectant, dupa aceea este acest tratament, caruia nimeni nu-i da importanta, e o pastila foarte simpla cu albastru de metil care e tot un dezinfectant, mai ieftin”, erau invataturile preotului catre enoriasii sai, in a doua jumatate a lunii iulie… (G.G.)

Leave a Reply