Judecator exclus din magistratura pentru o abatere considerata banala in breasla justitiarilor: neredactarea hotararilor judecatoresti in termenele legale

Decizie extrem de dura a Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care a aplicat o sanctiune in premiera pentru o abatere banala din sistemul judiciar: neredactarea hotararilor judecatoresti in termenele legale.


Astfel, judecatorul Robert Eugen Moise, de la Tribunalul Municipiului Bucuresti, Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal, a fost exclus din magistratura pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. r) din Legea nr. 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv „neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”.

Este a patra sanctiune disciplinara primita de Robert Eugen Moise, in ultimii 5 ani, pentru aceeasi abatere, primele trei sanctiuni disciplinare – primite in 2015, 2016 si 2019 – ramanand definitive. Decizia de astazi, care-l dezbraca de roba pe Robert Eugen Moise nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs, in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Tot astazi si pentru aceeasi abatere disciplinara, CSM a sanctionat-o si pe judecatoarea Florina Ionela Pop, de la Curtea de Apel Alba Iulia, care va avea salariul diminuat cu 15%, timp de trei luni.

Sa mai spunem ca judecatorul Robert Eugen Moise are o vechime de 17 ani in magistratura, fiind numit de catre presedintele Ion Iliescu, prin Decretul nr. 257/2003, in timp ce Florina Pop (nascuta Bic) are o vechime de 20 de ani, presedintele Emil Constantinescu numind-o prin Decretul nr. 239/2000. (G.I.)

Leave a Reply