Festivitatea deschiderii noului an universitar la Universitatea Politehnica Timisoara, doar in mediul online. Mesajul rectorului pentru cei 2800 de studenti, transmis live pe Facebook

Deschiderea noului an academic la Universitatea Politehnica Timisoara va avea loc, in 21 septembrie, incepand cu ora 9, pentru prima data in istoria institutiei, doar in mediul online.


Festivitatea va fi transmisa live pe Facebook si va contine o prezentare a Universitatii Politehnica Timisoara, imnul institutiei, mesajul rectorului, al reprezentantului studentilor, al companiilor partenere, precum si detalii tehnice si organizatorice legate de inceperea in cele mai bune si sigure conditii a noului an de invatamant.

Dupa deschiderea anului la nivel de universitate, fiecare facultate va organiza, tot online, propria deschidere a anului.

Dupa centralizarea datelor de la examenul de admitere, sesiunea de toamna, conducerea UPT a anuntat ca toate cele 2250 de locuri bugetate au fost ocupate, iar, in plus, au fost admisi 542 de candidati pe locuri cu taxa.

Dintre candidatii admisi, 87 sunt din categoria romanilor de pretutindeni, 43 sunt proveniti din licee din mediul rural, 27 sunt olimpici la diverse discipline, iar 4 sunt de etnie roma.

In acest an, in premiera, au fost alocate si 10 locuri pentru candidatii proveniti din sistemul de protectie sociala, care au promovat examenul de bacalaureat.

Pentru acestia, Universitatea Politehnica Timisoara acorda, din fonduri proprii, burse speciale care acopera cazarea in primul an si 10 tichete de masa pe luna.

Aceleasi facilitati se acorda si candidatilor proveniti de la licee din mediul rural. Aceasta bursa speciala se poate cumula si cu bursa sociala, in cazul celor care indeplinesc conditiile si solicita acest lucru. Pentru cei cu rezultate foarte bune la invatatura se poate adauga, in plus, si o bursa de merit sau de performanta.

Pentru derularea activitatilor aferente ciclurilor de studii, in primele 5 saptamani procesul didactic se va organiza in sistem online pentru majoritatea facultatilor si anilor de studii.

In aceasta perioada, doar studentii din anul I licenta, de la facultatile de Chimie Industriala si Ingineria Mediului, Mecanica, Management in Productie si Transporturi si Inginerie Hunedoara vor fi prezenti fizic la facultatile unde au fost admisi.

Dupa primele 5 saptamani de studiu va urma un sistem hibrid ce presupune atat activitati fata in fata, cat si online, stabilit de fiecare facultate in functie de specificul acesteia. (I.P.)

Leave a Reply