Inspectorii ANAF – Antifrauda au confiscat peste 11 tone de tutun brut, provenit din Bulgaria. Prejudiciul la buget ar fi fost de 2 milioane de euro, daca marfa ar fi fost transformata in tigarete

De la inceputul lunii septembrie, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala, din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, au confiscat 11.138 kg de tutun brut, provenit din Bulgaria.


Camionetele au fost sigilate la intrarea in Romania si monitorizate permanent pe timpul tranzitarii teritoriului national. In actele aferente transporturilor erau precizati diferiti beneficiari din Polonia, Cehia sau Germania.

Schimbul rapid de informatii cu institutiile din tarile mentionate si din Bulgaria au determinat inspectorii ANAF – Antifrauda sa decida confiscarea tutunului transportat si amendarea soferilor, deoarece s-a dovedit ca firmele declarate in acte fie nu existau, fie nu aveau legatura cu domeniul prelucrarii tutunului.

In cadrul actiunii, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala au beneficiat de colaborarea Politiei de Frontiera din toate punctele de trecere a frontierei.

Prin monitorizarea constanta a transportului si confiscarea celor 11,13 tone de tutun, inspectorii antifrauda fiscala au prevenit prejudicierea bugetului de stat cu cca 8,80 milioane de lei, reprezentand acciza si TVA, care ar fi fost cauzat daca tutunul transformat in tigarete ar fi fost vandut pe piata neagra din Romania la un pret mediu de 18 lei/pachet. (V.E.)

Leave a Reply