Canguri ucisi la Gradina Zoologica din Timisoara! Trei caini comunitari, printre care si un Rottweiler, au facut prapad printre animale

Trei caini maidanezi, printre care si un Rottweiler, au facut prapad la Gradina Zoologica din Timisoara, dupa ce au reusit sa patrunda, printr-un loc inca nedescoperit de paznici, in parcul cu animale de la Padurea Verde.


Nu mai putin de sase canguri pitici din rasa Wallaby au fost sfartecati de cainii infometati, iar o pasare Emu, care se afla langa tarcul cangurilor, a a reusit sa fuga, fiind gasita, la primele ore ale diminetii, pe aleile gradinii zoologice.

Chemati de urgenta, hingherii de la Danyflor, firma care se ocupa de problema cainilor maidanezi din Timisoara, au reusit sa prinda doi dintre cainii ucigasi, un Rottweiller si un Ciobanesc German. Acestia nu au fost agresivi cu oamenii de la Danyflor si pareau bine ingrijiti.

„M-au anuntat colegii ca sunt 3 caini la zoo. Apoi au verificat adaposturile si au gasit sase canguri morti. Nu era niciun pui, erau adulti, iar canguri albi nu mai avem de ceva vreme. Am prins doi dintre caini – un ciobanesc german si o corcitura de rottweiler.

Am sunat la firma care se ocupa de stransul cainilor din oras si au venit si i-au prins. Nu stiu cum au intrat. Una dintre variante ar fi ca au sapat de sub gard. I-am trimis pe ingrijitori sa verifice gardurile si nu au gasit nimic. Eu lucrez la Zoo din 2008 si e prima data cand se intampla sa intre caini care sa ne atace animalele si sa avem mortalitati”, a declarat Calin Calamar, administratorul gradinii zoologice. (V.E.)

Leave a Reply