Scandal electoral intr-o localitate din Timis, dupa tiparirea cu greseli a buletinelor de vot! “Daca considerati ca am incalcat dispozitiile legale, aveti dreptul sa ma dati in judecata!”, spune presedinta BEJ Timis

Biroul Electoral de Circumscriptie Judeteana Nr. 37 Timis a fost sesizat de catre autoritatile electorale din Giroc ca buletinele de vot pentru alegerea consiliului local au fost tiparite cu greseli, dupa cum au reclamat candidatii independenti.


Este vorba despre Seracin Caius-Ionut, Oltenacu Oana si Sarbu Ionut-Daniel, care au remarcat ca, pe buletinele de vot pentru alegerea Consiliului Local Giroc, nu este respectata ordinea stabilita prin tragere la sorti.

“Dupa tragerea la sorti, eu am avut pozitia 12 si, prin urmare, toate materiale de campanie, de promovare in randul electoratului, poarta sloganul Votati pozitia 12. Am fost socat sa vad ca, pe buletinul de vot, apar la pozitia 13, o greseala nu stiu cat de nevinovata. Am depus reclamatie si am cerut Biroului Electoral Judetean retiparirea buletinelor de vot. Potrivit unei hotarari publicate, astazi, pe internet, cererea noastra a fost respinsa, intrucat aceasta greseala nu s-ar incadra in categoria motivelor prevazute de Legea 115/2015 pentru retiparirea buletinelor de vot”, ne-a declarat Seracin Caius-Ionut.

In cadrul unei discutii purtata de candidat cu presedinta BEJ Timis, Ivancu Beatrice Mihaela, judecator la Tribunalul Timis, s-a avansat ideea ca, toti candidatii care au nemultumiri, se pot adresa instantelor de judecata.

“M-ati sunat sa ma invinuiti de aceasta situatie si ca legea nu ne permite retiparirea buletinelor de vot? Dupa cum stiti, sunt judecator la Tribunalul Timis, independent si impartial. Daca dumneavoastra considerati ca am incalcat dispozitiile legale, aveti dreptul sa ma dati in judecata. Imi pare sincer rau de aceasta situatie, dar textul de lege nu-mi permite sa dispun retiparirea buletinelor de vot”, a precizat Ivancu Beatrice Mihaela.

Potrivit Hotararii 79/23.09.2020, a Biroul Electoral de Circumscriptie Judeteana Nr. 37 Timis, “nu se impune retiparirea buletinelor de vot pentru alegerea consiliului local al comunei Giroc”, o decizie contestata de candidatii independenti. (Mara Ion)

 

Leave a Reply