FEST-FDR – S.O.S. 2020. Spectacolele de teatru de la Timisoara se muta in Sala 2, din cauza vremii nefavorabile. VEZI programul ultimelor zile ale festivalului

Pentru ca vremea are si ea un cuvant de spus, anuntam publicul ca, in cazul in care va ploua in urmatoarele zile, spectacolele programate in ultima parte a festivalului se vor juca in Sala 2.


Desigur, Teatrul National respecta toate masurile de precautie stabilite prin Ordinul Ministerului Sanatatii si al Ministerului Culturii, astfel incat, inainte si dupa fiecare spectacol, in Sala 2 se va face dezinfectarea si nebulizarea spatiului, iar accesul si amplasarea publicului se vor face cu asigurarea distantarii dintre spectatori, conform reglementarilor in vigoare.

Prin urmare, FEST-FDR – S.O.S. 2020 merge mai departe cu un final de saptamana dedicat teatrului romanesc contemporan.

Vineri, 25 septembrie, de la ora 20, compania unteatru prezinta Domeniul luptei, spectacol ale carui text si regie artistica sunt semnate de Catinca Draganescu. Distributia reuneste cateva dintre numele eclatante ale noii generatii de actori, ca si ale generatiei emergente – Nicoleta Lefter, Cezar Antal, Alex Popa, Alex Stefanescu si Valentina Zaharia. Intr-un echilibru fragil intre tragic si comic, Domeniul luptei urmareste povestea unui tanar asiatic aflat ȋn cautarea solutiei pentru o viata mai buna in Europa. In viziunea Catincai Draganescu, descoperim un basm urban, o invitatie extrem de umana la reflectie şi la empatie.

Sambata, 26 septembrie, de la aceeasi ora, FEST-FDR propune o intalnire extraordinara cu trei  artisti de exceptie, reuniti de compania unteeatru. Regizorul Alexa Visarion si actorii Marian Ralea si Richard Bovnoczki isi unesc fortele si deschid culisele teatrului, aratand spectatorilor lumea nevazuta a scenei in spectacolul Noaptea bufonilor, un scenariu de Alexa Visarion pe texte de Shakespeare si Cehov.

Duminica, 27 septembrie, cu incepere de la ora 20, FEST-FDR va gazdui spectacolul Iona, o coproductie a Teatrului Nottara si a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj. In universul poetic al lui Gábor Tompa si interpretarea lui Gabriel Rauta, in spatiul sonor al Adei Milea, Iona lui Sorescu devine o superba meditatie asupra vietii si a mortii. Iona vorbeste, in ultima instanta, despre libertate, despre creatie si despre conditia artistului si, in acelasi timp, este o discutie despre omul secolului 21 si „inchisorile” lui.

Ultima saptamana a FEST-FDR incepe cu un spectacol provocator. Astfel, luni, 28 septembrie, Teatrul ACT prezinta spectacolul Nu regret nimic de Csaba Székely, traducerea Izabela Varro, in regia lui Eugen Gyemant. Asa cum ne-a obsinuit, aceasta voce importanta a dramaturgiei romanesti contemporane aduce in discutie o tema despre care pare ca stim astazi totul, dar, de fapt, stim foarte putin.

Povestea lui Székely Csaba, in interpretarea tinerilor actori Irina Antonie, Lucian Iftime si Dan Radulescu, ne poarta – cu umor si cu luciditate – in subteranele unei epoci care a trecut peste noi si peste care ar trebui sa trecem si noi. Spectacolul este recomandat spectatorilor cu varste de peste 16 ani.

FEST-FDR – S.O.S.2020 este un eveniment organizat de Teatrul National din Timisoara si sustinut de Primaria Municipiului si Consiliul local Timisoara. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe www.tntimisoara.com.

Bilete se pot achizitiona online pe www.tntimisoara.com sau de la Agentiile Teatrului National (Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic), al caror orar de functionare este, pe intreaga perioada a festivalului, zilnic, intre orele 11 si 19.

Leave a Reply