Gafa de CAMPANIE. Dominic Fritz, candidatul USR la Primaria Timisoara, risca o amenda de pana la 2500 de lei, dupa ce a folosit minori la promovarea materialelor de propaganda

Sfarsit de campanie cu probleme pentru candidatul USR la functia de primar al Timisoarei. Neamtul Dominic Fritz risca o amenda contraventionala de pana la 2.500 de lei, dupa o gafa electorala care putea fi evitata daca sustinatorii sai, printre exercitiile de adoratie aproape mistica, i-ar fi atras atentia ca, in Romania, folosirea minorilor cu varsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propaganda electorala este interzisa.


“Zero gunoi in Timisoara” este mesajul mai putin sau mai mult metaforic al candidatului USR, care apare pe o pancarta “amplasata” pe domeniul public, in bratele unui copil de nici 10 ani.

Imaginea i-a revoltat pe timisorenii lucizi – neafectati de manipularile electorale venite dintr-o anumita parte a Timisoarei, mai ales a celei cosmopolite si mare amatoare de gospel -, care au decis sa sesizeze Directia Judeteana pentru Protectia Copilului, dar si Biroul Electoral Judetean, pentru luarea masurilor legale.

“Noi am sesizat Biroul Electoral Judetean, urmeaza sa vedem ce masuri o sa se dispuna, pentru ca legea e foarte clara. Copiii nu pot fi folositi in campanii electorale, dupa modelul statelor africane sau pe unde or mai fi umblat unii candidati”, ne-a declarat un membru din staff-ul electoral al candidatului PNL, Nicolae Robu.

Pe de alta parte, presedinta Biroului Electoral de Circumscriptie Judeteana Nr. 37 Timis, judecatoarea Ivancu Beatrice Mihaela, ne-a transmis ca, deocamdata, nu a fost sesizata cu vreun caz de folosire a minorilor in campania electorala.

Potrivit ultimului sondaj efectuat de un important partid politic din Romania, citat de stiripesurse.ro, Nicolae Robu ar conduce, in continuare, in clasamentul intentiei de vot al timisorenilor, cu 41%, urmat de candidatul USR, Dominic Fritz (cetatean german), cu 27%, Voichita Lazureanu (PSD), cu 12%, si Marius Craina (ProRomania) cu 9%. (Mara Ion)

Leave a Reply