Un fost politist de la IPJ Timis a ajuns in spatele gratiilor, dupa ce i-a fost “reactivata” condamnarea la inchisoare primita in dosarul Sex cu minore

Politistul de la IPJ Timis condamnat la 2 ani si opt luni de inchisoare in dosarul Sex cu minore a ajuns dupa gratii, chiar daca executarea pedepsei aplicate, in martie 2016, de Curtea de Apel Timisoara, a fost suspendata pe o perioada de incercare de trei ani.


Agentul Ovidiu Gitan, care a demisionat din politie in iunie 2016, a mai suferit o condamnare la inchisoare, in noiembrie 2019, iar magistratii de la Judecatoria Timisoara au decis sa-i anuleze suspendarea executarii pedepsei din dosarul Sex cu minore, in conditiile in care infractiunile din cele doua dosare erau concurente.

Astfel, la noua pedeapsa de 1 an inchisoare cu suspendare, pentru marturie mincinoasa, lover boy-ului Ovidiu Gitan i-au mai fost adaugati 2 ani inchisoare, din primul dosar, la care s-a adaugat un spor de 1 an inchisoare, adica 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate, astfel ca a rezultat o condamnare finala de 3 ani de inchisoare.

Apelul fostului politist a fost respins de Curtea de Apel Timisoara, iar acesta a fost incarcerat. Din pedeapsa de 3 ani inchisoare a fost scazuta perioada arestului preventiv, de la data de 18.06.2015 la 09.03.2016.

Tot in dosarul marturiei mincinoase a fost condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare si agentul Alin Maghiari, aflat, de asemenea, la inchisoare, pentru luare de mita. (G.I.)

Leave a Reply