Festivalul MICILOR! Camera de Comert si Industrie din Timisoara organizeaza, in premiera, un eveniment specific romanesc (P)

Invitatie la voie buna! La inceput de octombrie cand sezonul gratarelor se apropie de final, Compania Nora Carmangerie si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis si-au propus sa celebreze printr-un eveniment in stil specific romanesc traditionalii mici, nelipsiti de pe gratarele romanilor, acompaniati in general de-o bere rece.


De la jarul incins, debutul toamnei si racirea vremii fac trecerea fireasca spre sezonul mezelurilor, al branzeturilor maturate si al preparatelor conservate.

Toamna aduce comunitatea impreuna prin sarbatorile dedicate culesului viilor si stoarcerii mustului, creand cadrul potrivit pentru un astfel de eveniment care se doreste a fi unul de tranzitie intre cele doua sezoane si care promoveaza producatorii locali si preparatele traditionale specifice culturii locale, incepand de la mici si pana la carnatii proaspeti si afumati, branzeturi traditionale, paine, produse lactate, zacusca preparata dupa retete traditionale, vinuri, must si bauturi fine, miere si dulceturi aromate etc.

Programul festivalului este unul interactiv si antrenant care sa atraga mai multe categorii de varsta. Astfel, vor fi organizate:

  • degustari cu vanzare la pret de producator, in cadrul strandurilor producatorilor locali,
  • program artistic (dansatori si interpreti de muzica popupara),
  • tombola cu premii,
  • concursuri cu premii de mancat mici si carnati.

Vor fi amenajate un spatiu de joaca si ateliere pentru copii iar o echipa de animatori va incuraja participarea familiilor cu copii.

Programul este urmatorul: Vineri, intre orele 13-21, sambata si duminica intre orele 11-21.

In fiecare din cele trei zile, la ora 16, va avea loc concursul cu premii ”Cati mici poti manca in 5 minute?” Se pot inscrie 5 participanti din multime care vor incerca sa manance cat mai multi mici intr-un interval de 5 minute, iar castigatorul va primi o diploma si un voucher in valoare de 300 lei pentru cumparaturi in magazinele Nora Carmangerie.

In vederea respectarii prevederilor legale in vigoare privind distantarea sociala, pentru asigurarea accesului expozantilor si a vizitatorilor s-au luat toate masurile necesare impuse. (I.P.)

Nota: Informatii suplimentare la tel. 0722 503138, Rodica Olinic – consilier Relatii Publice CCIAT.

Leave a Reply