Scoala de parasutisti comando din cadrul Fortelor pentru Operatii Speciale cauta candidati. VEZI cine se poate prezenta la examen

Scoala de Aplicatie a Fortelor pentru Operatii Speciale anunta candidatii la cursul de formare subofiteri in activitate (apti psihologic si fizic), specialitatea parasutisti comando, ca admiterea NU se va desfasura pe baza mediei de la bacalaureat, ci pe baza de examen.


Admiterea se va desfasura in perioada 10-18 noiembrie 2020, la sediul Scolii de Aplicatie a Fortelor pentru Operatii Speciale ,,Burebista” din Vladeni.

Pentru admiterea la cursul de formare a subofiterilor in activitate specialitatea „forte speciale”, precum si pentru asigurarea informatiilor necesare participantilor la concurs, “Scoala de aplicatie a fortelor pentru operatii speciale,,BUREBISTA” a elaborat Metodologia de organizare si desfasurare a admiterii la Cursul de formare a subofiterilor in activitate specialitatea forte speciale.

La concursul de admitere se pot prezenta candidatii proveniti din randul soldatilor si gradatilor profesionisti in activitate, confirmati in arma Forte pentru operatii speciale si declarati “ADMIS” la selectia organizata in centrele zonale de selectie si orientare sau structurile subordonate CFOS nominalizate in acest sens. 

Acestia trebuie declarati „APT” grupa IIc in conformitate cu Normele metodologice privind selectia si expertiza medicala si psihologica a personalului aeronautic care executa activitati aeronautice militare si a Normelor tehnice medicale si psihologice specifice aferente aprobate prin Ordinul ministrului apararii nationale nr. M45/2013, in urma efectuarii examinarii medicale la Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala „General doctor aviator Victor Anastasiu”, Bucuresti.

Admiterea se organizeaza pentru ocuparea locurilor prevazute in „Planul de scolarizare in institutiile/unitatile de invatamant militar si in structurile de formare profesionala initiala si continua pentru anul universitar/scolar 2020-2021” nr. C-14 din 06.01.2020.

Admiterea candidatilor se face prin concurs, organizat de Scoala de aplicatie a fortelor pentru operatii speciale,,BUREBISTA”.

Metodologia stabileste cadrul organizatoric in care se va desfasura admiterea, asigurand sanse egale pentru candidati, confidentialitatea continutului probelor de evaluare si transparenta privind evaluarea si ierarhizarea candidatilor.

Candidatii vor fi ierarhizati in ordine strict descrescatoare a mediei de admitere. (I.P.)

Leave a Reply