Deputatul Cornel Samartinean, achitat din nou in dosarul licitatiilor trucate de la Aeroportul International Timisoara. Presupusa “lucratura” a SRI va ajunge si pe rolul instantei de apel

Completul de 3 Judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a achitat, din nou, pe deputatul Cornel Samartinean, in dosarul licitatiilor presupus trucate de la Aeroportul International Timisoara, in care procurorii DNA Timisoara l-au acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese.


De asemenea, si fostul director comercial al aerogarii din Timisoara, Mezin Marius Florin, a fost achitat pentru abuz in serviciu in forma continuata, iar procesul penal pornit impotriva aceluiasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata a fost incetat, ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale.

Desi un site de stiri central, care l-a promovat pe Cornel Samartinean in perioada campaniei electorale, s-a entuziasmat la aflarea acestei vesti, anuntand demontarea unei “lucraturi” a SRI, trebuie sa spunem ca noua decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie era previzibila, cata vreme s-a rejudecat acelasi dosar, cu aceleasi probe, de aceeasi instanta. Doar nu era de asteptat sa se dea alta solutie!?

Este posibiul ca instanta de apel sa tulbure, din nou, linistea inculpatilor Samartinean Cornel, Mezin Marius Florin si Blaga Lucian, intrucat se presupune ca, la o a doua evaluare, nu vor fi identificate probe noi care sa ateste faptul ca dosarul instrumentat de Lucian Dolcu, procuror la DNA Timisoara, ar fi o facatura.

Achita pe inculpatul Samartinean Cornel Mircea pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata; achita pe acelasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Achita pe inculpatul Mezin Marius Florin pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata; inceteaza procesul penal pornit impotriva aceluiasi inculpat pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale.

Achita pe inculpatul Blaga Lucian pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.

Lasa nesolutionate actiunile civile formulate de partile civile Aeroportul International Traian Vuia Timisoara si Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Mentine masura sechestrului asigurator dispus prin ordonanta nr. 81/P/2011din 31 octombrie 2014 a Directei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Timisoara asupra cotei de 1/2 detinuta de inculpatul Samartinean Cornel Mircea din imobilul compus din apartament+garaj+boxa situat in Timisoara”, se mentioneaza in decizia, de astazi, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. DNA Timisoara are la dispozitie 10 zile pentru a face apel. (G.I.)

Leave a Reply