Camera Deputatilor decide, astazi, daca profesorii si invatatorii vor primit un stimulent de risc Covid-19 in valoare de 2.000 lei / luna. Printre initiatorii legii, si deputatul timisorean Alfred Simonis. UPDATE Legea a fost adoptata

Deputatii dezbat, marti, 13.10.2020, un proiect de lege potrivit caruia cadrele didactice, profesorii si invatatorii, dar si personalul auxialiar din invatamant vor primi stimulente financiare pe toata perioada starii de alerta si de urgenta, pentru implicarea si expunerea in fata riscului raspandirii coronavirusului COVID-19.


Daca proiectul trece, cadrele didactice, precum si personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul preuniversitar si universitar de stat, din invatamantul particular acreditat si din unitatile de invatamant preuniversitar infiintate in structura institutiilor de invatamant superior, vor primi un stimulent de risc in cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, acordat pe toata durata starii de alerta si a starii de urgenta, pentru implicarea si expunerea in fata riscului raspandirii coronavirusului COVID-19.

Initiatorii propunerii legislative sunt social-democratii Marcel Ciolacu, Robert Cazanciuc, Paul Stanescu si Alfred Simonis.

Proiectul a fost aprobat de Senat, in 25 septembrie 2020, cu 85 de voturi „pentru”, 25 „impotriva” si 13 abtineri, insa forul decizional este Camera Deputatilor. (Mara Ion)

UPDATE. Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din invatamant in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea noului coronavirus. Au fost inregistrate 158 voturi „pentru”, unul „impotriva” si 77 abtineri.

Leave a Reply