Farmacista Rodica Vlad merge la INCHISOARE! Curtea de Apel Craiova a condamnat-o definitiv in dosarul mafiei tiganesti din Strehaia

Patroana lantului de farmacii Vlad din Timisoara, Rodica Vlad, a fost condamnata definitiv in dosarul mafiei tiganesti din Strehaia, in care a fost trimisa in judecata pentru spalare de bani, evaziune fiscala si aderare la un grup infractional organizat.


Dupa ce, in prima instanta, in decembrie 2015, Tribunalul Mehedinti a condamnat-o la 5 ani de inchisoare, instanta de apel s-a dovedit a fi mai ingaduitoare.

Potrivit Hotararii 1194/19.10.2020 pronuntata, astazi, de Curtea de Apel Craiova, doar 2 ani si sase luni de inchisoare pentru regina farmaciilor din Timisoara, care a fost gasita vinovata de evaziune fiscala si aderare la un grup infractional organizat, insa este vorba despre o pedeapsa cu executare.

Astfel, Rodica Vlad va fi incarcerata, o situatie umilitoare pentru una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri din Banat. Clementa instantei poate fi justificata prin faptul ca inculpata a achitat aproape 200.000 de lei din prejudiciul de 604.850,51 de lei stabilit de organele judiciare.

In acelasi dosar a fost condamnat si unul dintre fostii sponsori de baza ai PDL Timis. Omul de afaceri Constantin Boie a primit 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare, pedepasa redusa de la condamnarea initiala de 5 ani, dupa ce “regele” semintelor de pe strada Bujorilor a achitat aproape 600.000 de lei din prejudiciul creat bugetului de stat.

Reamintim ca, in martie 2013, procurorii DIICOT Mehedinti au trimis in judecata 22 de persoane, care au fost acuzate de constituire si aderare la un grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani. Anchetatorii au pus sub acuzare mai multi oameni de afaceri implicati in mafia tiganilor din Strehaia, care au infiintat o puternica retea de evaziune fiscala, utilizand metoda facturilor fictive.

Printre cei trimisi in judecata s-a aflat si Rodica Vlad, patroana a lantului de farmacii Vlad si una din cele mai bogate femei de afaceri din Timisoara.

Potrivit anchetatorilor, la cinci firme ale Rodicai Vlad au fost descoperite un numar de 32 de facturi fictive, prejudiciul adus statului fiind de 604.850,51 de lei. (G.I.)

 

Leave a Reply