Dreptul la TACERE. Politistul din Timisoara chemat la DNA in dosarul “informatoarei” care i-a devenit amanta, nicio declaratie. Comisarul sef Nicu Boia, aparat de avocatul Catalin Dancu

Comisarul sef Nicolae Boia, fost inspector sef al IPJ Timis, actualmente seful Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase, s-a prezentat, astazi, la DNA Timisoara, pentru a fi audiat in dosarul de santaj, hartuire si abuz in serviciu deschis in urma unei sesizari depuse Iulia Perte, o profesoara de matematica cu abilitati de agent sub acoperire care, in cadrul unei conferinte de presa, a anuntat ca, in ultimii 5 ani, a trait o frumoasa poveste de dragoste cu politistul.


In momentul in care a dorit sa puna capat acestei relatii extraconjugale, dupa ce a ramas insarcinata si a fost nevoita sa faca avort, Nicolae Boia nu a mai fost politist si gentleman, ca intr-un film celebru cu Richard Gere, ci doar politist, si a explicat oricui ca Iulia Perte a fost doar o biata informatoare, care i-a furnizat dovezi despre actele de coruptie petrecute intr-un liceu din Timisoara.

Revenind la dosarul pe care procurorii DNA il instrumenteaza de zor – audiind, pana in prezent, mai multe persoane care au confirmat faptul ca politistul se impaca greu cu gandul despartirii, recurgand la acte de intimidare pentru recucerirea femeii iubite -, trebuie mentionat efortul avocatului Catalin Dancu, prezent la DNA Timisoara, de a-l scoate din dosar pe confratele sau, Florin Kovacs, sub pretextul ca acesta este martor intr-un dosar deschis de DNA, Structura Centrala.

“Domnul Nicolae Boia s-a prevalat de dreptul la tacere, nu a dorit sa raspunda la intrebarile procurorilor. In schimb, avocatul sau, Catalin Dancu, a incercat sa ma excluda de la audieri, anuntand plin de sine ca a depus si Nicolae Boia o plangere impotriva noastra. Deci, as fi incompatibil ca avocat in dosarul Iuliei Perte.

I-am spus sa citeasca mai bine articolul 88 din Codul de Procedura Penala, pentru ca in dosarul de santaj nu am nicio calitate si nu sunt incompatibil, iar in dosarul lui, cand o sa fiu audiat, voi delega un alt avocat, daca voi fi incompatibil. Era foarte suparat Dancu ca nu m-a putut exclude de la audiere. A venit chiar si avocatul Ionut Pasca sa-l asiste, dar tot degeaba.

L-am si intrebat pe domnul politist Nicu Boia, daca tot nu a dorit sa dea nicio declaratie, de ce l-a mai adus pe maestrul de la Bucuresti. Mi-a zis ca nu-mi raspunde, la care eu am completat, decat in fata Marii Adunari Nationale… Pana la urma, tot am semnat procesul verbal in care Nicolae Boia apare mentionat ca suspect”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs.

De cealalta parte, seful Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase ne-a confirmat ca a fost la audieri. “Da, azi am fost la audieri, insotit de maestrul Catalin Dancu”.

Deocamdata, conducerea IPJ Timis nu a luat nicio decizie in privinta suspendarii din functie a ofiterului de politie, insa este de asteptat ca, in cazul in care DNA va trimite o notificare oficiala in care sa confirme calitatea de suspect a comisarului sef Nicolae Boia, lucrurile sa se schimbe. Vom reveni. (G.I.)

3 thoughts on “Dreptul la TACERE. Politistul din Timisoara chemat la DNA in dosarul “informatoarei” care i-a devenit amanta, nicio declaratie. Comisarul sef Nicu Boia, aparat de avocatul Catalin Dancu

  1. Marele ofițer de informații apărat de doi avocați… într-un dosar în care a șantajat o femeie… Vai, vai, ce mai ofițer, ce bărbat adevărat… degeaba ai p..ă dacă n-ai cap, domnule Boia. De ce nu i-ai explicat doamnei procuror că ai cules informații și cum ai făcut cu Popa Alin jocuri operative? Aceștia sunt marii manageri din I.P.J. Timiș… Toți polițiștii din IPJ Timiș sunt șocate de cele întâmplate și nu s-ar fi gândit niciodată că Boia Nicolae ar fi în stare de așa ceva.

  2. Acest individ, are familie, copii? Ar fi interesant sa aflam. Nu iti trebuie multa minte sa iti dai seama ce presiune a avut in pantaloni, daca a ajuns sa actioneze fata de doamna in cauza, in acest mod. Interesanta este pozitia politiei Timis, care tace malc….Oare ce inseamna asta?

  3. Un nerusinat jegos si las , care cand a vazut ca duduia i-a dat papucii se razbuna . Un pacalici ce se crede Adonis si care a intrat in sistem cum a intrat si care nu a adus plus valoare institutiei ! Un adolescent de 18 ani se resemna si nu scuipa unde a pupat . Te-ai facut de rahat , dar la ce caracter ai inca nu realizezi micimane ! Sper sa nu mai ai pretentia sa ti se raspunda cu ordonati jeg uman !

Leave a Reply