LOCKDOWN! Medicul Virgil Musta sustine revenirea la starea de urgenta, cu blocaj social total, pentru a stavili valul doi de Covid-19

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara crede ca pentru scaderea insemnata a numarului de infectii cu virusul SARS-CoV-2 este nevoie de un blocaj total de doua sau trei saptamani.


Intrebat ce ar trebui sa faca autoritatile din Romania, avand in vedere cresterea cazurilor de infectii cu virusul SARS CoV-2, medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, a declarat pentru News.ro ca este necesar un nou blocaj de doua-trei saptamani.

”Ar trebui impuse niste reguli mai stricte si avut mare grija sa se implementeze. Degeaba e interzis sa ne adunam in numar mare, cand chefurile continua. Daca nu esti ferm… si poate gandit foarte bine… ideal poate ar fi bine sa blochezi totul doua – trei saptamani, dar din pacate este an electoral. Trei saptamani, daca s-ar bloca, ar fi o masura buna, dar ca nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectata”, a declarat medicul Virgil Musta.

Intrebat, de asemenea, daca putem vorbi de o scapare de sub control a pandemiei de coronavirus, Musta a declarat ca acest comportament de nerespectare a masurilor de protectie a dus la explozia de cazuri.

”Putem vorbi, este intr-o progresie geometrica. Asa se intampla si in straintatate si e mai greu de respectat. Daca respectam acum trei luni nu eram aici. Nerespectand, incetul cu incetul ne contaminam. Acest comportament a dus la explozia de cazuri si care va fi greu de stopat. Este rau ca nu mai avem timp. In senul presiunii sitemului de sanatate. Una era sa se intample cand spitalul era gol, alta e cand spitalul e plin.

Acum va trebui sa alegem intre ce putem salva si ce nu putem salva. Sa zicem ca sunt persoane care vin cu forme medii si severe, acum ii trimitem acasa si speram sa nu evolueze sever”, a declarat Musta. (G.G.)
Leave a Reply