Fostul fruntas liberal Bogdan Olteanu, trimis dupa gratii pentru 5 ani! Finul lui Calin Popescu Tariceanu a luat o spaga de 1 milion de euro de la SOV

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, a fost condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare, chiar de ziua lui. Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat, astazi, in apelul declarat de inculpat, dupa ce, in prima instanta, Tribunalul Bucuresti l-a gasit vinovat de trafic de influenta si l-a condamnat la 7 ani de inchisoare.


“Admite apelul declarat de inculpatul Olteanu Bogdan impotriva Sentintei penale nr.1960 din data de 24 decembrie 2019, pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, in Dosarul nr.20082/3/2017.

Desfiinteaza, in parte, sentinta penala apelata si, in fond, rejudecand: Reduce pedeapsa principala aplicata inculpatului Olteanu Bogdan pentru infractiunea de trafic de influenta, de la 7 ani inchisoare la 5 ani inchisoare, mentinand pedepsele complementare si accesorii aplicate aceluiasi inculpat prin sentinta apelata. Deduce din pedeapsa principala de 5 ani inchisoare aplicata inculpatului perioada retinerii, a arestarii preventive si a aretului la domiciliu, de la 29.07.2016 la 20.10.2016, inclusiv”, se mentioneaza in decizia instantei de apel.

Bogdan Olteanu a fost trimis in judecata de DNA in octombrie 2016, fiind acuzat ca, in perioada iulie – noiembrie 2008, pe cand era presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu 1 milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de Olteanu, Mihaiu a fost numit, la data de 18 septembrie 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii, sustin procurorii.

Potrivit acestora, suma de 1 milion de euro a fost transferata dintr-un cont din Cipru in contul din Bulgaria al unei societati inregistrate in SUA si apoi retrasa in numerar in trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vintu, banii i-au fost remisi lui Olteanu la biroul unde acesta isi desfasura activitatea in sediul PNL.

Olteanu a fost lider PNL in anii 2000, apropiat de Calin Popescu Tariceanu, si a fost presedinte al Camerei Deputatilor (2006 – 2008). Ulterior a devenit viceguvernator BNR.

In acea perioada, cand era unul dintre cei mai ravniti burlaci din Romania, datorita castigurilor mari si a faptului ca era considerat “mana dreapta” a guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a trait o frumoasa poveste de dragoste cu colega sa de partid, Alina Gorghiu.

Cunoscutii faceau chiar pariuri ca isi vor uni destinele. Nu a fost sa fie asa, intrucat Alina tinea mortis sa se casatoreasca, lucru de care fostul deputat nici nu vrea să auda. Relatia nu a mai durat mult, iar Alina Gorghiu s-a reintors la un alt coleg de partid, cu care se iubise inainte de Olteanu, si anume – Mihai Voicu.

“Bogdan Olteanu a ajutat-o pe Alina Gorghiu sA urce treptele in cariera politica, iar ea face comentarii sub demnitatea la care m-as fi asteptat. Fara ajutorul lui, nu ajungea nimic, nu ajungea in Parlament. Alina Gorghiu se ocupa de toate subiectele marunte ce apar in fiecare zi, iar asta imi dovedeste ca nu o sa creasca niciodata ca om politic. Noi discutam acuzatiile aduse de un personaj de o factura mai mult decat indoielnica”, spunea Calin Popescu Tariceanu, nasul de cununie al lui Bogdan Olteanu, in 2016, cand finul sau a fost trimis in judecata de DNA, iar Alina Gorghiu si-a dat cu parerea despre acest dosar.

In urma cu doua ore, Bogdan Olteanu asteapta la poarta sediului Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita intocmirea actelor pentru punerea in executare a pedepsei cu inchisoarea. (V.E.)

UPDATE: Purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita a confirmat faptul ca Bogdan Olteanu s-a predat si urmează sa fie incarcerat, pentru ca au ajuns actele de la instanta. Olteanu isi va ispasi pedeapsa la Penitenciarul Margineni.

Leave a Reply