Dosar penal pentru o profesoara Covid-sceptica din Oradea, care si-a instigat elevii sa nu poarte masca de protectie

O profesoara de limba engleza care preda la Scoala Gimnaziala “Dacia” din Oradea si la scoala din Bulz este cercetata penal de procurorii oradeni, fiind acuzata ca nu a purtat masca la ore si a instigat atat elevii, cat si alte cadre didactice sa nu o poarte, relateaza Agerpres.


Potrivit unui comunicat transmis, marti, de Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea, profesoara este anchetata pentru mai multe infractiuni, respectiv: zadarnicirea combaterii bolilor, nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, dar si abuz in serviciu.

“De la inceputul anului scolar, respectiv din data de 1 septembrie 2020, doamna profesoara X, titulara la Scoala Gimnaziala nr. 1 Bulz si cu completarea normei didactice la Scoala Gimnaziala Dacia Oradea, nu a purtat masca de protectie impusa in contextul actual al riscului de infectie cu virusul SARS-CoV-2, fiindu-i atrasa atentia in repetate randuri cu privire la acest aspect, insa aceasta nu s-a conformat”, se arata in comunicatul transmis de Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea. (G.G.)

Leave a Reply