VIDEO. Toate tabloidele din Austria care au transmis imagini online din momentul atentatului terorist din Viena, sanctionate de concernul Billa prin retragerea reclamelor publicitare

Toate tabloidele din Austria care au difuzat, luni seara, imagini video online din momentele in care teroristul afiliat ISIS impusca civili in centrul Vienei, au fost notificate sa nu mai publice reclamele unuia dintre cei mai mari furnizori de publicitate din aceasta tara, transmite ziarul Der Standard.


Lantul de magazine Billa a anuntat oficial ca intrerupe colaborarea comerciala cu publicatiile tabloide Oe24.at si krone.at, invocand incalcarea regulilor referitoare la responsabilitatea mass-media.

De altfel, Consiliul Austriac al Presei, o organizatie independenta care monitorizeaza comportamentul presei, a anuntat ca a primit un numar record de sesizari din partea publicului.

Majoritatea plangerilor vizeaza difuzarea si publicarea de catre televiziuni si presa scrisa de imagini terifiante din timpul atacului terorist, de luni seara, din Viena, potrivit Der Standard.

Atacul terorist comis s-a soldat cu patru civili morti, plus teroristul de origine albaneza in varsta de 20 de ani, la care se adauga 17 raniti grav. (E.T.)

Leave a Reply