VIDEO. Politistii au iesit in strada pentru a-si cere drepturile! “Suntem luati de fraieri de cei care ne conduc! Ministrul Vela sa aprobe ca politistii sa vina la serviciu insotiti de copii”

Politisti care fac parte din Sindicatul Europol au protestat, astazi, intre orele 11 si 13, in fata Ministerului Afacerilor Interne, pentru a trage un semnal de alarma cu privire la refuzul MAI de a acorda indemnizatia de 75% cadrelor nevoite sa-si lase copiii singuri acasa.


Potrivit unui comunicat emis de conducerea sindicatului, in aceasta situatie s-ar afla cateva mii de familii de politisti, politisti de frontiera, jandarmi si pompieri, care, desi se afla in prima linie si se expun zilnic pentru a contribui la limitarea raspandirii noului coronavirus, nu beneficiaza nici macar de drepturile de care beneficiaza toti ceilalti angajati, respectiv zile libere platite.

Situatia este extrem de disperata in randul colegilor si vorbim aici despre situatii in care colegii sunt nevoiti sa ii inchida in casa singuri, nesupravegheati, pe copii. Despre situatii in care colegii sunt nevoiti sa plateasca 100 lei pe zi/ pentru o persoana care sa le supravegheze copilul. Dar si despre situatii in care unii dintre colegi au venit cu copiii la serviciu, pentru ca le-a fost frica sa ii lase acasa nesupravegheati.

Sindicatul Europol a epuizat toate mijloacele de comunicare cu conducerea MAI, iar la ultima intalnire ce a avut loc luni, am primit un raspuns care nu numai ca ne insulta inteligenta, dar ne adanceste convingerea ca suntem luati de fraieri de cei care ne conduc.

Nu putem accepta sa ni se spuna ca textul legii nu este indestulator, in conditiile in care tocmai ministrul Vela impreuna cu Guvernul sunt cei care au adoptat aceasta forma a OUG 147/2020″, a precizat Cosmin Andreica, presedintele Sindicatului Europol.

Acesta a reamintit ca, pentru a contura situatia disperata in care se afla unii colegi, a cerut ministrului Vela sa aprobe ca politistii sa vina la serviciu insotiti de copii.

De cealalta parte, un reprezentant al MAI care a venit sa discute cu politistii, a precizat ca intr-un timp operativ se vor primi banii. “Nu pot sa spun maine sau peste o luna! Nu, dar s-au luat in considerare solicitarile voastre. Ministrul de Interne a luat in considerare toate solicitarile, sens in care vi s-au aprobat toate doleantele. Ati venit cu trei probleme, trei probleme vi le-am rezolvat. Mai mult de atat, ce manifestam? Mai mult de atat nu se poate! Inca o data, nu ministrul poate sa dea orizontul de timp. Dupa ce v-a aprobat voua toate revendicarile, face demersurile ca sa putem beneficia cu totii de bani”.

Protestatarii au venit cu pancarte, bannere si mijloace de sonorizare, insa nu au obstructionat accesul in cadrul institutiei pichetate. De asemenea, au adus si o diploma simbolica pentru Marcel Vela, pe care il acuza de lipsa de curaj. Actiunea sindicala la care au participat doar 100 de politisti, in consens cu legislatia in vigoare, a fost notificata la Primaria Bucuresti si a respectat toate restrictiile pandemiei. (G.I.)

Leave a Reply