Patronul echipei FC U Craiova a fost ridicat de politisti si dus la inchisoare! Adrian Mititelu va sta dupa gratii 3 ani pentru evaziune fiscala

Curtea de Apel Craiova a decis, astazi, condamnarea omului de afaceri Adrian Mititelu, patronul echipei FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, la 3 ani de inchisoare, cu executare, pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala.


“Condamna pe inculpatul Mititelu Adrian Marin la 3 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala, pedeapsa ce se va executa in regim de detentie”, se mentioneaza in minuta hotararii definitive a instantei de apel.

Adrian Mititelu a fost trimis in judecata, in 2016, de procurorii DNA Craiova, care l-au acuzat de evaziune fiscala, dupa un transfer facut in Liga 1. Mai exact, Mititelu l-a vandut pe fotbalistul Mihai Costea la FCSB, in 2011, pentru suma de 1,1 milioane de euro, desi lotul de jucatori se afla, la acel moment, sub sechestrul Fiscului, din cauza unor debite foarte mari catre bugetul consolidat al statului, iar patronul nu avea voie sa faca nicio tranzactie.

“Este o executie ordinara, fara nicio acoperire legala. Este vorba despre jucatorul Costea Mihai Alexandru, care a ajuns la Steaua in baza excluderii echipei Universitatea Craiova si nu in baza acelui act de transfer, care nu s-a mai finalizat. Toti cei 39 de jucatori au fost luati prin actul de excludere, niciunul nu a plecat printr-un transfer.

Curtea de Apel Bucuresti i-a achitat pe Sandu si pe Dragomir, iar eu sunt condamnat. O s-o atac pe caile extraordinare, o sa-mi caut drepturile mai departe. Va rog sa ma credeti, este o mare nedreptate si fac puscarie nevinovat. Nu am facut nicio fapta ilegala, este un abuz si totul are legatura cu lupta mea de a reduce echipa in prim plan. Timpul va demonstra ca fac inchisoare total nevinovat”, a declarat Adrian Mititelu, in cadrul emisiunii Liga Digi Sport.

Finantatorul echipei FC U Craiova a intrat intr-un razboi cu FRF, Olguta Vasilescu si lumea politica din Romania, dupa ce echipa sa a fost exclusa din fotbal, iar in locul sau a aparut CS U Craiova, care a intrat imediat in liga secunda.

In aceasta seara, in momentul in care patronul FC U Craiova a fost ridicat de politisti pentru a fi dus la inchisoare, fiul acestuia si mai multi suporteri ai echipei au facut scandal si i-au agresat pe jurnalisti. (V.E.)

Leave a Reply