BREAKING! Camera Deputatilor a votat pentru redeschiderea pietelor. Doi deputati de Timis au sustinut in plen amendamentul propus de PSD

Camera Deputatilor a adoptat, marti, amendamentul PSD potrivit caruia, pe durata starii de alerta, pietele agroalimentare in spatii inchise, targurile, balciurile, pietele mixte si volante, talciocurile isi vor putea continua activitatea, cu respectarea masurilor de distantare sociala si protectie sanitara.


Amendamentul, initiat de Marcel Ciolacu si Daniel Zamfir, a fost introdus in proiectul pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.78/2019 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal – bugetare, care a fost adoptat cu 173 voturi pentru, unul impotriva si 93 abtineri.

“Pe durata starii de alerta, pietele agroalimentare in spatii inchise, targurile, balciurile, pietele mixte si volante, talciocurile, asa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comertului cu produse si servicii de piata in unele zone publice, cu modificarile si completarile ulterioare, isi vor putea continua activitatea, cu respectarea restrictiilor referitoare la distantarea sociala si a masurilor de protectie sanitara”, prevede textul adoptat.

La dezbaterile generale, deputatul PSD Daniel Suciu a spus ca, prin amendamentul referitor la piete, PSD corecteaza masura luata de guvernul PNL de a le inchide.

“Guvernul PNL vine si spune ca inchide pietele, iar parlamentarii PNL astazi au votat in comisie impotriva acestei decizii. Cred ca este cel mai bun lucru pe care puteati sa-l faceti, pentru ca o asemenea masura este aberanta, o prostie si pietele pentru producatorii romani trebuie sa fie deschise, cu respectarea tuturor masurilor de siguranta si preventie”, a sustinut Suciu.

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a sustinut ca PSD nu este interesat de sanatatea romanilor, ci de a aduna mai multe voturi.

Liderul deputatilor USR Catalin Drula a sustinut ca USR este impotriva inchiderii pietelor, dar amendamentul este neconstitutional.

“Masura inchiderii pietelor este pripita. Pietele si vanzarea de hrana au ramas deschise in toate tarile. USR nu este de acord cu inchiderea pietelor, dar ce treaba au balciurile si talciocurile cu vanzarea de hrana? Articolul spune ca balciurile si talciocurile nu pot fi inchise niciodata. Aceasta masura este neconstitutionala, este lipita la o lege pe alt subiect”, a spus Drula.

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a sustinut ca PSD nu este interesat de sanatatea romanilor, ci de a aduna mai multe voturi.

“Pietele sunt inchise unde sunt primari PSD. Foarte multi primari ai PSD, la comanda politica, au tinut pietele inchise, desi deasupra aveau doar un acoperis. PSD politizeaza orice. PSD nou este PSD vechi, acela caruia nu i-a pasat niciodata de romani, mimeaza o anumita grija fata de romanii de rand. Este un joc politic de campanie ieftin, pesedistii spera sa obtina voturi ieftin. Ce faceti este bataie de joc la adresa producatorului roman. Pe cei de la PSD nu-i intereseaza sanatatea dumneavoastra, ci voturi”, a fost replica deputatului din Alba-Iulia.

Decizia finala va apartine presedintelui Klaus Iohannis. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply