Operatiune vasta a procurorilor DIICOT pentru anihilarea unor violente grupari infractionale. La Timisoara a fost saltat unul dintre locotenentii liderului interlop Lucian Boncu

Procurorii DIICOT si politistii de la Combaterea Crimei Organizate au declansat, in aceasta dimineata, o vasta operatiune nationala pentru destructurarea mai multor grupari infractionale organizate, suspectate de trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranti, proxenetism, evaziune fiscala sau spalare de bani, efectuand nu mai putin de 386 de perchezitii domiciliare in judetele Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Galati, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Arges, Dolj, Gorj, Olt, Valcea, Alba, Caras-Severin, Timisoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj si Bistrita Nasaud si in municipiului Bucuresti.


Perchezitiile vizeaza importanti lideri ai unor grupari care actionau in strainatate, dar care, in contextul epidemiologic, s-au intors in Romania. Printre cei vizati de actiunea procurorilor sunt Adrian Tamplaru, fostul locotenent al lui Clamparu si mana sa dreapta, Alex Bodi, fostul sot al Biancai Dragusanu, iar la Timisoara, Radu Novac, zis Jack, unul dintre locotenentii de baza ai liderului interlop Lucian Boncu.

„La data de 11.11.2020, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul DCCO si a unitatilor subordonate efectueaza un numar de 386 de perchezitii domiciliare, in cadrul unor ample actiuni, vizand destructurarea unor grupari infractionale organizate, actiuni ce se deruleaza concomitent pe raza judetelor Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Galati, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Arges, Dolj, Gorj, Olt, Valcea, Alba, Caras-Severin, Timisoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj si Bistrita Nasaud si in municipiului Bucuresti.

Actiunile procurorilor DIICOT si Politiei Romane, declansate la nivel national, sunt rezultatul activitatilor investigative derulate in 24 de cauze penale instrumentate de catre 21 de structuri teritoriale ale DIICOT si Structura Centrala, ce vizeaza destructurarea mai multor grupari infractionale implicate in majoritatea formelor de criminalitate organizata ce intra in competenta directiei, respectiv trafic de droguri de risc si de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranti, camata, criminalitate informatica, evaziune fiscala, spalare de bani, contrabanda, trafic de migranti, inselaciune sau santaj”, a informat DIICOT.

La Craiova, spre exemplu, dupa destructurarea gruparii conduse de Ion Clamparu, grupare specializata in traficul de persoane si proxenetism, unul dintre locotenentii acestuia a continua sa comita infractiuni chiar din spatele gratiilor. “In timp ce se afla detinut intr-un penitenciar, in perioada 2008 – 2011, impreuna cu alti trei detinuti au folosit retelele sociale in scopul recrutarii unor tinere care practicau prostitutia si, inducandu-le in eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de munca avantajos, respectiv profitand de starea lor de vulnerabilitate (situatie materiala precara, naivitate, lipsa de educatie – factori determinanti pentru respectivele tinere in alegerea practicarii prostitutiei), le-au convins sa se prostitueze in beneficiul lor”. Suspectii urmeaza sa fie dusi la sediile DIICOT pentru audieri si luarea masurilor legale ce se impun. (V.E.)

Leave a Reply