Avocata Roxana Iliescu, tot mai aproape de fotoliul de viceprimar al Timisoarei, dupa noul blocaj al negocierilor dintre USR si PNL

Primarul Timisoarei s-a declarat surprins, intr-un mesaj postat pe Facebook, de atitudinea duplicitara a liderului PNL Timis, care a inceput sa-l atace pe retelele de socializare, in ciuda intelegerii ca ambii sa se abtina de la declaratii publice pana la incheierea negocierilor privind incheierea unei eventuale aliante politice pe plan local si judetean.


In timp ce presedintele CJ Timis, Alin Nica, s-a declarat revoltat de decizia lui Dominic Fritz de a convoca, pentru luni, o sedinta extraordinara a Consiliului Local Timisoara, pentru alegerea viceprimarilor, in conditiile in care negocierile dintre cele doua partide inca nu s-au incheiat, primarul Timisoarei spune ca nu poate bloca un oras si un judet pentru ca un om inca nu s-a hotarat ce vrea sa faca.

„Marturisesc ca am ramas surprins de faptul ca primarul Timisoarei a convocat sedinta Consiliului Local luni. Pe ordinea de zi este trecuta alegerea viceprimarilor, cand noi de fapt nu am terminat negocierile. Suspiciunea noastra este ca ei prefera PSD sau Pro Romania. Astept sa imi explice cei de la USR de ce putem fi parteneri la Timisoara, dar nu putem fi parteneri in judet”, spune Alin Nica, sugerand faptul ca ar fi de acord ca USR sa aiba ambii viceprimari la Timisoara, cu conditia ca PNL sa aiba ambii vicepresedinti la CJT.

“Vreau sa pun odata in aplicare ceea ce au decis timisorenii in alegeri, in urma cu aproape 2 luni. E complet iresponsabil sa mai amani prima sedinta a Consiliului Local Timisoara si alegerea viceprimarilor cand rata de infectare din ultimele doua saptamani a ajuns la aproape 8 la mie in oras. Votul din 27 septembrie duce natural la solutia unor majoritati de dreapta USR PLUS – PNL cu cate un viceprimar si un vicepresedinte la Consiliul Judetean de la fiecare partid.

Este solutia fireasca si e de neinteles de ce Alin Nica o tergiverseaza cu tot felul de artificii politicianiste cand suntem intr-o situatie dramatica din cauza epidemiei si efectelor ei asupra vietii oamenilor.

Nu stiu ce calcule politice si-a facut, dar nu ne permitem sa tinem un oras si un judet in blocaj politic pentru ca un om nu s-a hotarat, o luna dupa inceperea negocierilor, ce vrea sa faca, fie el si presedintele interimar al PNL Timis si presedinte al CJ“, este raspunsul lui Dominic Fritz.

In conditiile in care negocierile dintre USR-PLUS si PNL bat pasul pe loc, din cauza dorintei liberalilor de obtine ambele functii de vicepresedinte la CJT, partidul care are toate sansele sa profite de aceasta situatie este Pro Romania. De altfel, liderul Adrian Pau, cu abilitatea-i recunoscuta, a si declarat ca, la toate primarile din judet, va sprijini majoritatea din care face parte USR-PLUS. De altfel, la Lenauheim, USR a si sustinut alegerea unui viceprimar din partea Pro Romania.

Cu alte cuvinte, a lasat sa se inteleaga ca este dispus la o alianta cu USR-PLUS si la Primaria Timisoara, avand un candidat redutabil pentru functia de viceprimar.

Este vorba despre avocata Roxana Iliescu, care are expertiza necesara unei asemenea pozitii in admnistratia publica, dupa ce, in perioada 2016-2018, a detinut functia de vicepresedinte al CJ Timis.

Candidatura sa pare sa convina mai mult USR-ului, in conditiile in care avocatul Cosmin Tabara, sustinut de PNL pentru functia de primar, are probleme de imagine publica, dupa ce, o perioada, a fost aparatorul “teparilor” verosi din afacerea imobiliara Radisson, care au pagubit sute de timisoreni. Vom reveni pe acest subiect. (Mara Ion)

 

Leave a Reply