Audio EXPLOZIV. Procurorul Mihai Sandor, inregistrat in timp ce vorbeste despre spagile date la DIICOT Timisoara in dosarul camatarilor

Vizat de o ancheta de amploare a Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), procurorul Mihai Sandor, de la DIICOT Timisoara, recunoaste, intr-o inregistrare audio exploziva, ca avea cunostinta despre spagile incasate de colaboratorii sai in dosarul camatarilor si ca regreta ca nu i-a dat afara imediat.


Confesiunea lui Mihai Sandor – facuta intr-o discutie cu un personaj care-i aduce la cunostinta ca numele sau a fost vehiculat, intr-o stire negativa, de o televiziune nationala – a fost inregistrata, iar fisierul audio, alaturi de altele, la fel de explozive, au fost puse la dispozitia Mihaielei Iorga, procurorul de la SIIJ care instrumenteaza dosarul acuzatiilor de coruptie de la DIICOT Timisoara.

“Unde este acuzat procurorul Sandor? Nu ma intereseaza Romania TV. Puteti spune ce vreti, ca spagi, ca altele, nu ma intereseaza! Nu ma simt deloc vinovat de spagile date aici. Nu ma simt deloc vinovat de ce a spus imputitul ala de Nicu, decat ca atunci cand mi-am dat seama ca a luat mita trebuia sa-l dau, pe loc, afara. Cand am aflat ca ia spagi in dosarul camatarilor. Pe nesimtita aia am dus-o la DNA, la procuroarea sefa. Trebuia sa o dau afara, direct. Dar nu s-a intamplat asta…”, spune Mihai Sandor.

Procurorul de la DIICOT Timisoara se refera la fostul sau colaborator Nicu Mihaitoaia, politist judiciarist condamnat la 6 ani de inchisoare pentru luare de mita si trafic de influenta, dar si la Florentina Mariscas, care a lucrat la DIICOT Timisoara si a avut acces la documente clasificate fara a avea autorizatie ORNISS, condamnata si ea la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mita si efectuarea a 100 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii.

De altfel, Florentina Mariscas a si fost audiata in dosarul coruptiei de la DIICOT Timisoara, instrumentat, in prezent, de SIIJ. “Trebuiau lamurite toate detaliile, cum s-a ajuns ca in 10 ani sa nu poata fi tras la raspundere nimeni in dosarul camatarilor. Le-am pus la dispozitie documente si inregistrari care-l vizeaza pe procurorul Mihai Sandor, intelegerile pe care le-a facut pentru a clasa dosarul in care camatarii au executat silit peste 260 de proprietati imobiliare”, ne-a dezvaluit Florentina Mariscas, in luna februarie 2020, dupa ce a fost audiata peste 7 ore de catre procuroarea Mihaiela Iorga.

Reamintim ca dosarul camatarilor din Timisoara, cu un prejudiciu de peste 2 milioane de euro, a fost clasat de procurorul Mihai Sandor, iar solutia a fost confirmata de Alex Florenta, procurorul sef al DIICOT Timisoara. Printre suspectii care au scapat basma curata se afla si interlopul fugar Sorin Udrea. (Vlad Enciu)

 

 

Leave a Reply