ADVERTORIAL. Andrei Molnar: Voi promova ideile de egalitate de pozitie procesuala si eliminarea discriminarii fata de avocati (P)

Interviu cu avocatul Andrei Molnar, candidat care deschide lista UDMR Timis la alegerile parlamentare pentru Camera Deputatilor.


  • Cine este Andrei Molnar?

In primul rand, sunt un banatean nascut si crescut in Banat. Am 35 de ani, sunt casatorit si am trei copii minunati. Apoi sunt de 12 ani avocat in Baroul Timis, am ambitie si sustin schimbarea de generatie in randul politicienilor. Cred ca avocatii, in general, nu sunt reprezentati in parlament intr-un mod satisfacator, ceea ce se vede in normele juridice adoptate. Sunt sigur ca este nevoie de o reprezentare acerba a juristilor, dar in special a avocatilor in forul legislativ.

– Care sunt problemele majore cu care v-ati intalnit in cei 12 ani de avocatura?

In calitate de avocat, m-am intalnit zi de zi cu problemele clientilor, din diferite straturi ale societatii, probleme care de multe ori izvorasc si din deficientele sistemului administrativ.

Din pacate, in zilele noastre, imaginea avocatului si a avocaturii nu mai este la nivelul imaginii create in perioada interbelica si cred ca putem cadea de acord ca aceea a fost perioada frumoasa a avocaturii, avocatii fiind implicati activ in treburile cetatii.

Cred ca noi trebuie sa participam impreuna la redefinirea mentalitaţii cetatenilor – inclusiv cu privire la profesia de avocat şi rolul nostru in comunitate – si sa ne asumam un rol activ in schimbare.

In ultima perioada s-au realizat progrese importante pentru profesia de avocat, prin suportul si implicarea unor colegi avocati parlamentari si decani de barouri, iar eu voi sustine in continuare aceste demersuri si voi fi alaturi de avocatii – parlamentari pentru readucerea profesiei de avocat in centrul profesiilor juridice din Romania.

– Cum putem totusi sa schimbam imaginea parlamentarului si ce propuneti pentru judetul Timis?

Unul dintre modalitatile prin care vom ajunge la acest deziderat este schimbarea mentalitatii clasei politice, prin implicarea activa a tinerilor seriosi, cu initiativa si cu temeinice cunostinte juridice.

Pe plan local, in judetul Timis este nevoie de eficientizarea interactiunii dintre institutii, pe de o parte, şi de cea dintre instituţii şi cetaţeni pe de alta parte, masuri care vor conduce la cresterea nivelului de incredere in procedurile administrative.

In calitate de tanar tatic, nu doresc nimic mai mult decat sa-mi vad copiii fericiti aici, in Banat si nu in strainatate. Ca multi dintre voi, am avut si eu ocazia sa-mi las tara si sa ma stabilesc in strainatate, dar am refuzat pentru ca am stiut ca aici este locul meu si aici vreau si pot sa ma implic.

Acestea sunt motivele pentru care am intrat in cursa electorala pentru un mandat de deputat, ocupand primul loc pe lista de candidati ai UDMR la Parlamentul Romaniei.

– Ce propuneri concrete aveti?

Nu pot sa va promit ca voi reforma sistemul judiciar, dar pot sa va promit ca voi urmarii toate proiectele legislative care privesc sau pot privi statutul, competentele, atributiile avocatilor, in toate domeniile de interes, si voi solicita consultarea UNBR in procedura legislativa.

Voi starui in initierea, sustinerea proiectelor legislative si modificarilor legislative prin care se tinde la largirea competentelor avocatilor, extinderea categoriilor de acte care pot fi intocmite si certificate de catre avocati, introducerea obligativitatii pentru toate instantele din tara la implementarea unor portale accesibile avocatilor, cu obligatia expresa a scanarii integrale a fiecarui dosar, pentru a permite acces neingradit avocatilor la toate piesele dosarului.

Deamenea, voi sustine proiecte care au ca obiect si scop ”educarea juridica” a cetatenilor, si masurile care tind spre digitalizarea justitiei.

– Ce mesaj ati vrea sa transmiteti alegatorilor?

Sunt convins ca doar oamenii noi din politica, cinstiti si cu valori solide pot recastiga increderea celor care ii voteaza. Cred cu fermitate ca putem reinnoi sistemul, avem nevoie de o schimbare a generatiilor, iar eu reprezint noua generatie!

Pentru aceste motive, solicit sa acordati o ora din viata Dumneavoastra pentru a avea un deputat al banatenilor in Parlament! O ora, pentru o decizie de care vor depinde urmatorii 4 ani. Faceti sa merite! Pe 6 decembrie votati pozitia 6 pe buletinul de vot!

(Comandat de Uniunea Democrata Maghiara din Romania – Organizatia Judeteana Timis. Realizat de SC Best Media Communication SRL – portal: www.impactpress.ro. Cod unic de identificare a mandatarului financiar: 13200002)

 

Leave a Reply